A Tinder a legsikeresebb párkereső alkalmazás, világszerte milliók húzgálják jobbra és balra a környékükön szintén párt kereső felhasználók képeit annak függvényében, hogy tetszik-e nekik a másik vagy sem. Ha mindketten tetszenek egymásnak, az alkalmazás lehetőséget ad a csetelésre, és onnan már minden alakul magától.

Most azonban kiderült, hogy van egy exkluzív változat is, a Tinder Select, melyet kizárólag hírességek, színészek, híres cégvezetők és topmodellek használhatnak, viszont a Tinder ezt a lehetőséget eddig nem verték nagy dobra annak ellenére, hogy jó fél éve legalább fut a program. A zártkörű Tinder meghívásos alapon működik, és az alap Tinder-appot használja: egy csúszka átkapcsolásával lehet átkerülni a tengerészkék színekben pompázó, a Tinder-logó helyén egy nagy S betűt mutató felületre.

Hogy pontosan mi alapján lehet bekerülni a körbe, nem tudni. A Techcrunch cikke szerint az egyik fontos faktor a Tinder saját Élő-pontszáma lehet, ahol a sakkozóknál használt rendszerhez hasonló szerint értékelik a felhasználók népszerűségét, és a lista felső részéből válogatnak az üzemeltetők.

A rendszer valószínűleg még sokáig nem nyílik ki az átlagemberek felé, sőt, hivatalosan nem is nagyon beszélnek róla. Egyrészről azért, hogy az alapváltozat felhasználói ne érezzék magukat átverve, másrészt azért, hogy a Select válogatott közönsége ne híguljon fel túlságosan.

Ugyanakkor nem ez az első elitista párkereső alkalmazás, korábban a Raya, a VIBee és a LinkedIn alapjain működő The League is hasonló szolgáltatást nyújtott. Ugyanakkor a Tinder Select nagyban különbözik ezektől amiatt, hogy nem PR-fogásként tálalja a dolgot, hanem kifejezetten a radar alatt működteti, valódi és (bizonyos köröknek) értékes szolgáltatásként – írja az Index.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.