28 évvel ezelőtt, az internet születésekor Sir Tim Berners-Lee, a web atyja nem egészen ilyennek képzelte a világhálót. A születésnap alkalmából öt éves programot hirdetett, aminek a célja a kamuhírek elleni küzdelem és a felhasználók személyes adatainak fokozottabb védelme.

Különösen az utóbbi hangsúlyos, mert Sir Tim szerint a felhasználók jelenleg nem rendelkezhetnek a saját adataikkal: a legtöbb webes szolgáltatás felhasználási szabályai szerint vagy minden adatunkat felajánljuk, vagy semmit.

Kesereg az internet atyja, mert nem ilyennek álmodta meg

Sir Tim ezért azt szeretné, ha a nagy technológiai vállalatok új opciókat kínálnának a felhasználóknak, hogy azoknak nagyobb beleszólásuk legyen adataik kezelésébe.

Aggodalmát fejezte ki emellett a kormányzati megfigyelés miatt is, ami szerinte korlátozza a felhasználókat abban, hogy például egészségügyi problémák, szexuális vagy vallási kérdések után kutassanak a világhálón.

Az álhíreket illetően rossz ötletnek tartja, hogy azok ellen valamilyen központi szerv küzdjön, inkább azt javasolta, hogy a tartalomszolgáltatók dolgozzanak ki valamilyen automatizált fizetési módszert, amivel megfelelő bevételekre tehetnek szert, így ne kelljen például olyan politikai reklámokat befogadniuk, amelyek aztán álhíreket terjesztő oldalakra irányítják a forgalmat.

(BBC)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

picike1
igy van köszönjük nagyobb hatalmat és elhatárolódást függetlenités a felhasználóknak az adatok kiszolgáltatsottsága miatt , mért bizzak én az Internet szolgáltató embereiben meg ? ők is emberek igaz de semmi köze az adatainkhoz .!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.