Az ember vércsoportja védelmet nyújhat rákkal, trombózissal, és demenciával szemben? A kutatók azt vizsgálják, hogyan befolyásolja a vércsoport az egészséget és a szerelemi életet – írja a Pénzcentrum.

Kiderült, melyik vércsoportnál jóval nagyobb a rák és a trombózis kockázata

A vérben található cukor és fehérje kombinációk alapján 4 fő csoport létezik: A, B, AB, és 0. A britek 44 százaléka 0-s vércsoportú, 42 százaléka A, 10 százaléka B, és csupán 4 százaléka AB. Egy friss tanulmány szerint a 0 vércsoportú férfiaknál négyszer kisebb az impotencia esélye, mint más vércsoporttal rendelkezőknél.

A Torontói Egyetem korábbi kutatásai szerint a 0 vércsoportúak szervezete ellenállóbb a maláriával szemben. 

A vércsoport a nők termékenységére is hatással lehet. Az A-s vérű nők lényegesen termékenyebbek, mint a 0-sok. Viszont a 0-s vércsoportú nők esetén kisebb az esélye annak, hogy terhesség alatt magas vérnyomás alakuljon ki.

A 0-s vércsoport másik nagy előnye, hogy úgy tűnik, kisebb eséllyel alakul ki agyi betegség, mint például az Alzheimer-kór. A Sheffield Egyetemen agyi képalkotás segítségével felfedezték, hogy a 0-s vérűeknek nagyobb a szürkeállománya, ami kulcsfontosságú terület a beszéd, a koordináció és az egyensúly esetében.

Hasonló a helyzet a vérrögök képződésénél is. Dán és svéd tudósok 1,5 millió ember vérének vizsgálata közben azt találták, hogy a 0-s típusúaknál 30 százalékkal alacsonyabb a vérrög-képződés kockázata, így a trombózisé és a tüdőembóliáé is. További kutatások azt mutatták, hogy a B vércsoportúaknál sokkal valószínűbb a vérrög okozta érelzáródás, mint más vércsoportúaknál.

A 0-s vércsoport, úgy tűnik, hogy védelmet nyújt bizonyos rákos megbetegedések kialakulása ellen is, például a gyomor-, vagy a májrákkal szemben. A vércsoport-diéta valójában nem a súlyvesztést célozza, hanem segít az embereknek abban, hogy jobban működjön a szervezetük. A Torontói Egyetem 2014-es kutatása alatt 1400 embert vizsgáltak vércsoport-diéta közben. Úgy találták, hogy az általános egészségügyi helyeztük meglehetősen javult a diéta során.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Engem éppen azzal riogat ez a cikk amitől a legjobban félek. Mégsem gondolom, hogy itt a világvége számomra. :-) Inkább megpróbálom kivárni, hogy bejussak a megfelelő szakrendelésre majdan hónapok múlva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@quadrocopter: na, én is 0-ás vagyok, de sajna nem adhatok Neked vért, kinőttem ezt a lehetőséget. Túlkoros vagyok.
anka
@vukkocska: - nekem is 0 RH negatív...:)
quadrocopter
@vukkocska: Az a valós helyzet, hogy lakott területen már én is túlléptem a 60-at! "Nem kicsit - nagyon!"
quadrocopter
@anka: A Pintér bűnözőé meg 0 URH negatív!
szaboria1
Azért a RH faktor is számít mert a negatívosok csak negatív vért kaphatnak.Én A rh negatív vagyok és 3 hét alatt tudták össze szedni a nagy műtétemhez a vért.
Sámannus
Én arra lennék kíváncsi hogy durbincs bányakecólóvvizelet pálesz szakértő melyik vizeletcsoprt elegyére hajaz. Hogyan lehet az, hogy ekkora talentum még képes a billentyűzetet püfölni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.