Az evolúció nem állt meg, csak lassú, így nem látjuk annyira a működését. A tudósoknak viszont már vannak elméletei arra nézve, hogyan változik majd meg az emberi test a következő ezer évben, hogy a fajtánk alkalmazkodni tudjon az élet új kihívásaihoz.

Elég csak végignézni a saját testünkön, és rengeteg bizonyítékot találunk arra, hogy az evolúció működik, hiszen tele vagyunk felesleges szervekkel, izmokkal és testrészekkel, amikre amúgy most már semmi szükségünk nincs. Tudnánk élni lép és vakbél nélkül is, nincs szükségünk kislábujjra, bölcsességfogra, és meglennénk fülmozgató izmok nélkül is, ahogy például a libabőrözés sem tudja már betölteni eredeti funkcióját. Ezek mind olyan dolgok, amik egy korábbi evolúciós állapot maradványai, és vélhetően tovább csökevényesednek majd a jövőben, míg végül teljesen eltűnnek.

Más testrészeink viszont tovább fejlődnek majd. Amíg a kislábujj a jövőben akár teljesen el is tűnhet majd, addig a sokkal hasznosabb hüvelykujj tovább nő és erősödik. Egy másik szembetűnő változás az emberi testmagasság növekedése, ami már az utóbbi pár száz évben is szembetűnő, és vélhetőleg tovább folytatódik majd. A gazdasági fejlődésnek köszönhetően a gyermekek táplálóbb ételeket fogyasztanak, ami segíti a növekedésüket. Ráadásul a magasnak lenni szexi, úgyhogy a magasabb emberek könnyebben találnak párt maguknak, és örökítik tovább ezt a tulajdonságot.

Csak az elmúlt 130 évben 7 centit nőtt az átlagos testmagasság.

 Az emberi test attól függően különbözően változhat meg, hogy merre vezet a civilizáció fejlődése a következő pár ezer évben. Ha a globális felmelegedés tovább folytatódik, és elolvadnak a sarki jégsapkák, lehet, hogy vízi életmódra kell majd berendezkednünk, így akár az úszóhártyák kialakulása vagy egy második átlátszó szemhéj kifejlődése sem tűnik lehetetlennek. Ha viszont jégkorszak köszönt ránk, akkor az elméletek szerint a szőr fog újra elszaporodni a testünkön, és a bőrünk lesz világosabb, hogy a kevesebb napfény ellenére ugyanannyi D-vitaminhoz jusson a szervezetünk.

A testmagasság növekedése és a mozgásszegény életmód a jövőben még gyakoribbá teszi majd a gerincproblémákat az emberiségen belül. Mivel már most is kevesebb oxigénből kell gazdálkodnunk, egyrészt a romló városi levegő, másrészt a bent történő munkavégzés miatt, az emberi tüdőkapacitás tovább növekszik majd. A szigorú higiénia és a gyógyszerek eltúlzott használata miatt pedig tovább gyengül az emberi immunrendszer. A különböző rasszok közötti keveredés miatt pedig egyre jobban eltűnnek köztük a határok, míg végül csak egyetlen nagy kevert rassz marad.

Az pedig már tényleg a sci-fi kategória, hogy egyes hiányzó, vagy rosszul működő testrészt és szervet ma is tud már pótolni mesterséges eszközökkel az orvostudomány, a következő pár évtizedben olyan hallást és látást segítő implantátumok jöhetnek, amik már nem csak a betegek számára készülnek, hanem széles rétegek használják majd őket. – írja a nuus.hu.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Elnezve az emberek turelmetlenseget, lustasagat es kozonyet, biztos, hogy evolucios valtozason mennek keresztul egyes gyokerek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
És akkor a "felső tízezer" lesz az aranyhal...:-)
Yoda69
Addigra mar a ruszki hitel is lejar Paksert
wpym
Elnezve az emberek turelmetlenseget, lustasagat es kozonyet, biztos, hogy evolucios valtozason mennek keresztul egyes gyokerek.
Desischado
Az evolúció már most is működik! Van akiknek nincs agyuk. Van akiknek nincs szívük. Van akiknek gerincük. És van egy faj, amelyiknél ez mind hiányzik. Úgy hívják őket, hogy fidesz!
Lepényleső
Ezer év alatt oly jelentéktelen az evolúciós mutálódás,mint aki ezt állítja?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.