Marcus Hutchins az a 22 éves informatikus, aki egy olcsó megoldással állította meg a világ eddigi legnagyobb kibertámadását, a WannaCry-t.

A kiberbiztonsággal foglalkozó HackerOne 10 ezer dollárral (kb. 2,7 millió forint) jutalmazta. Ennek nagy részét négy jótékonysági szervezetnek ajánlotta fel, a maradék pénzt pedig kiberbiztonsággal foglalkozó könyvekre fordította, és rászorulóknak adományozta.

A WannaCry lekapcsológombjával híres lett, és a bulvárújságírók is megtalálták – írja a hvg.hu az IFLScience cikke nyomán. Kiderítették ugyanis, hogy hol lakik, pénzt ajánlottak az ismerőseinek, hogy a barátnője elérhetőségét megkapják, stb. A magánéletét megsértve káosz lett az informatikus mindennapjaiból, miután egy brit bulvárlap az elérhetőségét is közzétette, Marcus Hutchins ezért a költözést fontolgatta.

Még rosszabb lett a helyzet, amikor sok követője javasolta: derítsenek ki hasonlókat az újságírókról, hogy bosszút álljanak. Az informatikus ezután nem győzött érvelni az ötletet támogatóknak, hogy ne csináljanak ilyet, hiszen ő már csak tudja, hogy ez milyen rossz, nem kívánja senkinek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Tanulság: Nem kellett volna megállítania a vírust.
Foglalkozzanak vele a kormány szervek. Azért fizetik őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.