A világ egyik leglátogatottabb oldalának, a YouTube-videók konvertálását biztosító youtube-mp3.org-nak az üzemeltetői megegyeztek a legnagyobb amerikai kiadói képviselettel, a RIAA-vel, hogy leállítják a szolgáltatást, a domént pedig átadják a RIAA-nek. Ezzel az egyezséggel lezárulhat az a per, melyet a kiadók tavaly indítottak szerzői jogi jogsértés miatt az oldal ellen.

A kedvelt szolgáltatás azt biztosítja a felhasználók számára, hogy a YouTube videóit átalakítsák mp3 formátumúra, hogy szabadon használhassák azokat bárhol és bármikor. Ezeket azonban a kiadók ferde szemmel nézik, állításuk szerint több bevételkiesést okoznak nekik, mint a kalózoldalak. Épp ezért nyújtottak be keresetet egy kaliforniai bíróságon a youtube-mp3.org üzemeltetői ellen, melyben többek között a YouTube szerzői jogot védő rendszerének megkerülésével, valamint a szerzői jogi törvény, a DMCA megsértésével vádolták meg őket, ráadásul az oldalon közölt reklámokkal jogtalanul jutottak bevételhez – írják a keresetben.

A megegyezés peren kívül született, feltételeit és részleteket nem hoztak nyilvánosságra, de az biztos, hogy Philip Matesanz, az oldal tulajdonosa kártérítés megfizetését is vállalata, illetve azt is, hogy a jövőben nem fejleszt vagy működtet streamripping szolgáltatást.

A bíróságnak még jóvá kell hagynia a megállapodást, így a leállás valószínűleg ekkor fog megtörténni.

(Torrentfreak, IT café

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nahát aztán ezzel igazán sokra mennek,csak a hülye nem tud lementeni videót a jutúbról...átkonvertálni meg bármivel lehet!!!
GeoCravker
Még emlékszem a nagy "győzelemre" a Napster ellen. Szintén azon az alapon, hogy a kiadóknak bevételkiesése volt.
Majd a győzelem után még jobban csökkentek a bevételek.
Egyszerűen azért, mert az emberek az on demand öszeállításokat hallgatják szívesen. Amit a kiadók viszont nem igazán támogattak. Ma se nagyon.
Pálinkás Pál
@levarosbukta: Firefoxhoz rengeteg kiegészítő van,ami rögtön leszedi mp3-ba neked..:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.