Az infrastruktúra egyszerűen nem tudja tartani a lépést az elektromos autók terjedésével Norvégiában.

A norvég elektromos autó szövetség (Elbilforening) arra kéri az embereket, ne vegyenek elektromos autót, ha nincs lehetőségük azt otthon tölteni, mert a publikus töltőpontok megteltek, szinte lehetetlen szabad „konnektort” találni – írja az automotor.hu.

E-autók: Norvégiában immár szinte lehetetlen szabad konnektort találni

Jelenleg az újonnan eladott autók 35 %-a hálózatról tölthető hibrid vagy akkumulátoros-elektromos autó Norvégiában, a fővárosban 40 % ez az arány. Oslóban és vonzáskörzetében 50 000 elektromos és 30 ezer plug-in hibrid autó van regisztrálva, ehhez képest a közterületi töltőpont (egy helyen több csatlakozási lehetőség is van) száma mindössze 1300, és hiába nő ezek száma évente negyedével, az infrastruktúra egyszerűen nem tudja tartani a lépést az autók terjedésével.

Az Elbilforening ezért arra kéri a potenciális vásárlókat, hogy a csalódások elkerülése miatt csak akkor ruházzanak be ilyen autóra a fővárosban, ha annak töltését saját hatáskörben meg tudják oldani.

(automotor.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ott bagóért adják az elektromos autót,vagy netán egy kicsivel jobban élnek?
human
Agyon fogjuk keresni magunkat paks2 áramexportjával. Hacsak nem váltanak a szomszédok saját zöld energiára :/ Akkor nekünk kell kifizetni a drága áramot.
quadrocopter
@durbincs: Buta csicska, csak a kérdőjeleket találtad meg eddig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.