Cikis hibát szúrtak ki a legújabb iPhone-okban: ön hiába kapcsolja ki a wifit, bluetooth-t, vagy egyéb adatkapcsolatokat, a telefon önkényesen visszakapcsolgatja őket. Az Apple szerint persze ez nem bug, hanem feature.

Meg fog lepődni, ha kikapcsolná vadiúj, méregdrága iPhone-ján a bluetooth- vagy wifi-kapcsolatokat. Ez a – bármelyik okostelefonon probléma nélkül megoldható – akció az iOS 11-es változatával rendelkező készülékeken nem fog sikerülni.

Illetve kikapcsolni ugyan ki tudja – még ha némelyiket csak elég körülményesen is –, de az ön készüléke bármikor önkényesen dönthet úgy, hogy mégis inkább visszakapcsolja őket. Bár a kijelzőn kikapcsoltnak tűnnek, a rendszer önhatalmúlag visszakapcsolgathatja ezeket – írja a BitPort.hu.  

Nem bug, feature!

Az Apple ráadásul azt állítja, hogy ezt direkt csinálták így, mivel szerintük számos szolgáltatásukat és terméküket a felhasználók maguk sem akarnak soha kikapcsolni: ilyen például az Airdrop, az Airplay, az Instant Hotspot vagy a Location Services.

Kikapcsolna valamit az iPhone-on? Az iOS11-gyel nem fog menni!

Így lehetséges például, hogy a wifi a kikapcsolását követően magától újracsatlakozik, ha a felhasználó manuálisan kapcsolódik egy hálózathoz, ha újraindítja a készülékét, ha reggel öt óra elmúlt (??!?!!), vagy – ez  a legjobb! – ha mozog. Szóval, ha ön kikapcsolja a wifit, majd helyet változtat, akkor készüléke újra megpróbál a hálózatra csatlakozni. Mert csak. Ahogy akkor is, ha elmúlik közben hajnali 5 óra.

Legalább az Airplane üzemmód működik

Természetesen a Beállításoknál ki lehet kapcsolni mindezeket teljesen, de egy 1000 dolláros árkategóriájú, a kényelmességgel és egyszerűséggel reklámozott telefon esetében ez túlságosan fapados és körülményes megoldás. 

A jó hír, hogy legalább a Repülőgépes üzemmód valóban működik, és teljesen – és valóban a beállítás szándékolt megváltoztatásáig – véglegesen elvágja a wireless hálózatoktól a készüléket. 

Fotó és címlapkép: Pixabay / FirmBee CC0

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
"Az Apple szerint persze ez nem bug, hanem feature."...agyam eldobom...évek óta nincs önálló ötletük..innen-onnan összelopkodják,összetarhálják a komponenseket...ami meg saját innováció ,az katasztrófa ..de szerintük fjúcsör...bár mondjuk iBirkáknak mindent el lehet adni!!!
namihami
Némi fejlesztés után a telefon azt is eldönti majd, hogy akarok-e illetve beszélhetek-e egyáltalán azzal, akivel maga a készülék akar vagy egyáltalán engedélyezi.
És attól kezdve már csak Skynet-nek fogják hívni.
simmering73
Mindezt a bónuszt bő negyed millióért. Meg is érdemli aki telefonra ennyit költ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.