Adathalász támadás zajlik az Erste Bank ügyfelei ellen. figyelmeztetést adott ki a pénzintézet. 

Törölje nyomban, ha ilyen üzenetet kap az Erste Banktól

(Fotó: Wikimedia)

“Információink alapján fennáll a veszélye egy olyan új adathalász tevékenységnek, amely célzottan az Erste Bank ügyfeleire irányul. Kérjük, ne nyisson meg semmilyen ismeretlen feladójú sms-ben található linket” – figyelmezteti ügyfeleit az Erste. Jelenlegi tapasztalataik alapján a tevékenység elsősorban androidos készülékek használóira jelenthet veszélyt, ám nem kizárt, hogy más platformokon is megjelenik.

A pénzintézet tájékoztatása szerint semmilyen célból nem kérnek be sem e-mail-ben, sem sms-ben ügyféladatokat. A vállalat arra kéri ügyfeleit, hogy mobilos bankolásuk során az Erste Bank hivatalos alkalmazásait használják az ügyfelek: az Erste MobilBank, az Erste MobilePay és Sorszámhúzó appot.

A bank azt javasolja, hogy a nagyobb biztonság érdekében minden ügyfél győződjön meg róla, hogy a "Biztonság\Alkalmazások telepítése ismeretlen forrásból" opció ki van kapcsolva a készüléken, emellett vírusvédelmi alkalmazás telepítését is szorgalmazzák.

Aki gyanús tevékenységet tapasztalt, vagy valamiért úgy érzi, hogy netbankos fiókja adathalász tevékenység áldozatává vált, haladéktalanul jelezze ezt az [email protected] címen vagy az Erste TeleBank vonalán a +36 1 298 0222 telefonszámon.

(hvg.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.