Nürnberg (dpa/lby) - Tanzen hat auf ältere Menschen noch bessere Auswirkungen als Fitnesssport - für dieses Forschungsergebnis sind am Freitag Wissenschaftler in Nürnberg ausgezeichnet worden. Dass Bewegung generell einen positiven Effekt auf das Gehirn habe, sei zwar schon länger bekannt, sagte der Hauptpreisträger, Notger Müller vom Magdeburger Zentrum für Neurodegenerative Erkrankungen bei der Preisverleihung. Bei gleichförmigen Sportarten wie Walking, Schwimmen oder Fahrradfahren auf dem Heimtrainer sei das Gehirn allerdings weniger aktiv als beim Tanzen, wo man sich immer wieder neue Schrittfolgen merken müsse.

Forrás: welt.de
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kinek milyen tánc dukál

A derék MTI jóvoltából egy fontos hazai kérdést sikerült tisztáznunk

A hét elején megjelent „Tanzen für Senioren noch besser als Fitnesssport” című welt.de cikket referálták. Mely szerint (MTI-s fordításban, kivételesen nem is olyan rossz): „Megéri gyakran eljárni táncolniuk az időseknek: nemcsak, hogy kellemes időtöltés, de többek között jelentősen csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát”. Majd később ugyan hozzáteszi, hogy „mindegy, hogy milyen táncstílusról van szó: a fontos az, hogy az ember ne mindig ugyanazokat a tánclépéseket csinálja, és emellett persze élvezze is, amit csinál. ”. De nem ez lenne az első amiben Őfenesége az unortodoxiát választja.
Igen a páva-táncot ropja szakadatlan, még a tánc-színházat is kisajátította magának! =))
szaboria1
@RonaGyuri: Nálunk is van idősek klubja és bizony amikor csak lehet táncolnak is és bizony meglátszik rajtuk mennyivel vidámabbak. Van egy tánc csoport is és a 70 év körüliek még kánkánt is tud táncolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.