A LIGO Tudományos Együttműködés a világ minden táján lévő 70 obszervatóriummal egy időben lép majd a nyilvánosság elé, hogy felfedjék a legújabb felfedezésüket.

A LIGO Tudományos Együttműködés a világ minden táján lévő 70 obszervatóriummal egy időben lép majd a nyilvánosság elé, hogy felfedjék a legújabb felfedezésüket – írja a hvg.hu.

2016 februárjában az egész világot lenyűgözték a LIGO Tudományos Együttműködés szakemberei, amikor Washingtonban bejelentették: a világon először sikerült észlelni azt a gravitációs hullámot, amit Albert Einstein már 1916-ban megjósolt, de kézzel fogható bizonyítékot a létezésére ezidáig nem kaphattunk.

Einstein jóslata: valami nagyon fontos felfedezést jelentenek be ma a fizikusok

Nem csoda, hogy a LIGO névre azóta mindenki felkapja a fejét, és könnyen lehet, hogy ez a jövőben még inkább így lesz. Az együttműködés ugyanis most a VIRGO-val (vagyis az öt európai partnerország (köztük Magyarország) összefogásával létrejött Európai Gravitációs Obszervatóriummal) közösen kiadott egy szűkszavú nyilatkozatot arról, hogy október 16-án hétfőn, magyar idő szerint 16 órakor egy példátlan felfedezést jelentenek majd be.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Eriksson: Majd bejelentik, hogy Mészáros Lőrinc már előbb észlelte, a gázcsövek rezgését figyelve...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.