Október 24-től a mobilszolgáltatóknak ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük azokat a készülékeket, amelyeket határozott időtartamú szerződéssel, hűségidővel kedvezményesen adtak el, és a hozzájuk tartozó előfizetői szerződések lejártak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a honlapján megjelent közleményben.

A hálózatfüggetlenítés már előbb is ingyenessé válik akkor, ha az előfizető a számhordozáskor a készülék árát kifizeti még a szerződés, a hűségidő ideje alatt.

Október 24.: a hálózatfüggetlenség napja

A szabályozás részleteit az NMHH – illeszkedve az elektronikus hírközlésről szóló törvény június 15-i változásához – a számhordozás részletes szabályairól szóló rendelet módosításában rögzítette. Ezáltal a fogyasztók az addigi, fizetett szolgáltatáshoz ingyen juthatnak hozzá, és a korábbi gyakorlattól eltérően szabadabban választhatnak szolgáltatót.

A hűségidős telefonok ingyenes hálózatfüggetlenítésével a szolgáltatóváltás költsége csökken a fogyasztók számára, így nő az infokommunikációs javak egyenlő elérésének esélye is

- írták.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
bárhogyis lesz, a szolgáltatók úgyis megszopatják a fogyasztót...persze úgy, hogy az észre sem veszi.
...mindenki boldog...és ez a lényeg.
KisGenyo2
@wagabund: Akit meg lehet, azt meg is kell. Erről szól az "élet", bármilyen szintjét nézed is! Üdv. a 21-ik században...
cikicakk55
Ezt igazán bevezethetnék a kábel tv és az Internet előfizetésnél is.Már mint a hűségidőt.
Eladott Ország
Infokommunikációs javakban legalább gazdagok vagyunk. Egy "sikersziget" vagyunk Európában.
Ja a többit meg hagyjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél