Nyíregyházától Zsámbékig teszteltek több önvezető autót a minap, a 300 kilométeres út nagy részét az autók önállóan tették meg.

Önvezető autókkal végeztek kísérletet szombaton Magyarországon, a járművekkel Nyíregyházáról Zsámbékra mentek úgy, hogy legnagyobb részben a robotpilóta vezette a személyautókat – hangzott el az M1 aktuális csatorna esti híradójában.

Önvezető autókat teszteltek 300 kilométeren Magyarországon

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Peteratkins

A Tesla Model S-ek amellett, hogy képesek teljesen önvezető funkcióra, tisztán elektromos hajtásúak. Az amerikai gyártó 9 ilyen modelljével indultak el Nyíregyházáról úgy, hogy bár vezető ült az autóban, csak akkor avatkozott közbe, amikor arra a jármű fedélzeti rendszere utasítást adott.

Gáspár Zsolt PR-menedzser a Híradónak azt mondta, a jármű autópályán képes a sáv tartására, de sávot is tud váltani, meg tud állni a Stop táblánál és le is tud kanyarodni egyik útról a másikra. Így tettek meg a járművek 290 kilométert, a szervezők a tesztet sikeresnek minősítették.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Peteratkins)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
És mi van akkor, ha: -húúúú...bazmeg! Ott vannak a Józsiék. Utánuk kel meni!
-Oké Feri! Itt csinálok gyorsan egy Y-t!
-Bazmeg, be van programozva, hogy Felcsút! A Józsit hívd fel inkább.
Csizmás Kond
@picike1: ...ma már nem titok, hogy a legmodernebb számítógépet is el lehet téríteni egy telóval...szóval nem az számít hogy a robot nem iszik...
maci0427
Marhaság ! Nincs jövője ! Egy nagyobb - zsúfolt városban, ahol állandóan valamit építkeznek.feltúrnak, eltorlaszolnak.aszfaltozgatnak - stb. , vagy egymás seggébe érnének az autók,szívesen megnézném ha beengednének több százat ! Mennének mint a mérgezett egér ! A metró meg más tészta ! Ugye,ahol szintén nincs vezető...
Pálinkás Pál
Vazze...agyam eldobom..."Gáspár Zsolt PR-menedzser a Híradónak azt mondta, a jármű autópályán képes a sáv tartására, de sávot is tud váltani, meg tud állni a Stop táblánál és le is tud kanyarodni egyik útról a másikra."..Felsorolta azokat a dolgokat,aminek tudása nélkül a leghülyébbet sem enegedik át a vizsgán!!!
picike1
@Csizmás Kond: a számitógépet is ?! igen ha nem vigyázok de ha feltörik kész

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.