Az aktív korú lakosság többnyire úgy gondolja, hogy a nyugdíjából kell majd áldoznia az időskori ellátásra. Azt még nem tudják, honnan lesz pénz erre. Van igény az öngondoskodásra, de kevés még a tudás | FinTechRadar.

(Forrás: FinTechRadar)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És az a röhej, hogy ez a nyugdíjszámítási rendszer sem lesz tartható hosszabb távon, mert
egyszerűen nem lesz annyi befizetés, amiből fedezni lehetne a kifizetéseket. Az alacsony bérek, az elöregedés és az elvándorlás be fogja dönteni a nyugdíjrendszert. Még ezt a szart is, ami most van. Ezért kellene az öngondoskodás, de hogy a faszba spóroljon idős korára az, aki a villanyszámláját sem tudja fizetni? Ezért kellett volna a magánnyugdíj, amit a kormány
egyszerűen ellopott. Ezért kellett volna az uniós fejlesztési forrásokat fejlesztésekre költeni, hogy emelkedjenek a bérek (és a bérek csak úgy tudnak emelkedni, ha a gazdaság teljesítménye is emelkedik), hogy megtartsuk a fiataljainkat (20-30 százaléka a magasan képzett szakembereknek már nem itt fizet adót és nyugdíjjárulékot). De a Fidesz inkább ellopta a fejlesztési forrásokat, szétterítette a rokonok és strómanok között, a maradékokat meg elbaszta hülyeségekre. A kórházak helyett a stadionok gyepét fűtjük, mert mi így szeretünk élni. A legalacsonyabb ellátások emelése helyett Matolcsy fizetését emeljük, mert nekünk az a jó. Idősotthonok helyett kisvasutat építünk, mert ez jó nekünk.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
Hát nem gyönyörű ez a két boldog ember? De. Ők valahol boldogan és biztonságban élnek.
Hogy nem Magyarországon, az kurvaélet.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
Innen lehet letölteni a fotót, néhány euróba kerül. Mi van már? Nem volt egy boldog nyugdíjas
sem, akit le lehet fényképezni? Esetleg az Orbán apuka és anyuka? Ők tuti boldog időskor elé
néznek, nekik aztán nem kell aggódniuk a megélhetésük miatt.
https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/20...
És ez a szomorú valóság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@Eladott Ország: " Az aktív korú lakosság többnyire úgy gondolja, hogy a nyugdíjából kell majd áldoznia az időskori ellátásra."
Ez egy kicsit el van írva,mert a fizetéséből kell kigazdálkodnia a nyugdíjas évekre valót.Ez nem gond,mert amúgy értjük a cikk lényegét.
Írod,hogy Orbán boldog időskor elé néz.Most válaszoltam wagabundnak egy ilyesmi témával kapcsolatban.,de neked is csak ezt tudom írni. nem hiszem,hogy Orbán tényleg annyira boldog és nyugodt lenne. Szerintem tiszta pánik és félelem az az ember,de a holdudvara is. Tudják ők is,hogy a végtelenségig nem tudják húzni.Bukta lesz és ezért rettegnek.orbán duplán retteg,mert neki a hatalom mániája már annyira elhatalmasodott,hogy ha elveszti,akkor az akár az életébe is kerülhet,mert akkor a maradék józan eszének is lőttek.A pénzén észt nem tud venni,így hiába is a milliárdok.esetleg ha időben el tud menekülni,akkor a családja még talán élvezhet is valamit az összegyűjtött milliárdokból,de valahol távol,egy vadidegen országban,barátok ismerősök nélkül,nem biztos,hogy boldogság lesz maradéktalanul.Rengeteg milliárd szárad a lelkükön,de rengeteg milliárdot is kell költeniük ahhoz,hogy egy idegen világ befogadja őket és megtűrjék maguk közt.A holdudvar meg akkorát esik mint az ólajtó.A járó motorú repülőgép csak a szűk család létszámát bírja el.A feleség és a gyerekeken kívül a vőt és vége. Mészáros, Rogán és a többi seggnyaló,majd akkor döbben rá,hogy nem is annyira gazdagok,mint gondolták,viszont a vezír el ment és ők maradtak.Ha van is valamennyiük,azt remélem el veszik tőlük,így az Ő napjaik sem olyan nyugodtak.Én tényleg az árok peremén egyensúlyozok,sőt voltam lejjebb is,de ezt már írtam,hogy segítséggel jutottam ki,de a mai napig is csak a létminimumot tudom a családnak kisajtolni,viszont az álmaim nyugodtak.Nem fenyeget börtön,ha csak a beírásaim miatt nem csuknak le.Nem tartozom senkinek,sem banknak,sem magánembernek.Nincs olyan értékem ami miatt érdemes lenne betörni hozzánk és mivel ez egy kisváros,szerintem...
kokopelli
Ismeri valaki az öregségi nyugdíjak kiszámításának metodikáját?Eddig még nem
találtam olyan rokont,havert,évfolyamtársat,aki azt el tudta volna magyarázni!
Csizmás Kond
Az állami nyugdíjrendszer az államnak befizetett összegektől függ. Az a nagyonfélremagyarázott elmélet, miszerint az állam azért zárt volna be magánnyugdíjpénztárakat, hogy azokat ellopja csak néhány korlátozott felfogóképességű egyén megtévesztését szolgálja.
Eladott Ország
@kokopelli: https://www.nyugdijguru.hu/elveszett-paradics...
A nyugdíj összegét az életünk során szerzett szolgálati idő hosszától függő nyugdíjszorzó és az 1988 óta szerzett (nyugdíjjárulék alapját képező) kereseteinkből számított nettó átlagkereset összege határozza meg. Nyugdíjszámítás menete lépésről-lépésre.
kokopelli
@Eladott Ország: Na ezt a különbséget nem tudtam elhelyezni:"nyugdíjszorzó"!
Ahány ház annyi szokás! Egy biztos,hogy egy átlagkeresetű alkalmazott 45 év u-
tán (normál szakmával) jól megél mint nyugger,akkor is,ha bérlakásban lakik egy
kisvárosban,vagy a nagyvárosok peremén!!Én soha nem akartam építeni,lakást-
venni,mert nem ragaszkodtam a helyekhez!Sokan befaragtak a helyhezkötődéssel!
(volt kollegáim is egy jó páran) ;--(
Eladott Ország
@kokopelli: Bizony a magyar fizetések, csak az "egyszerű újratermelést" vagy még azt se ( dolgozói szegénység ) biztosítják, aki meg többet akart pofán vágta a deviza - vagy forinthitel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél