A gépek uralmát vízionáló sci-fik irányítják a közbeszédet a kutatók helyett, és nincs valós társadalmi párbeszéd az automatizáció növekedésével együtt járó hatások kezeléséről.

Forrás: SG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
munka nélküli??? biztos, hogy értelmesen gondolkodtok a munka fogalmáról???
Equus
van egy olyan elkpézelés, ami szerint a biológiai fejlődés csak a technikai civilizáció előfutára. Ha az evolúció törvényszerűségeit elfogadjuk, márpedig el kell tudni fogadni, akkor az alkalmasabb organizmusok lesznek a túlélők. A biológiai túlélés folyamata az erőszakra és más élőlények irtására alapuló biomassza. Egy gépnek nincs szüksége krolofillre, növényevő másik élőlényre, h fenntartsa magát. Nincs szüksége vízre sem. Ahogy a mesterséges holdjaink, közvetlenül hasznosítja a napfényt vagy az egyéb kozmikus energiákat. Nincsenek érzelmei, amik gátolnák az eredményes tevékenységében.
Legjobb úton vagyunk a kifejlesztésében, aztán már nem lesz gond ezzel a 7,5 milliárd levéltetűvel, ami mostanra ellepte a Föld nevű bolygót.
csipetke
...és most valaki feltalálta a langyosvizet?Ezt nálunk a parlamentben régóta tudják,és gyakorolják...Jól elvannak ott a padsorokban,már amikor egyáltalán ottvannak,és hát a mesterséges intelligencia?Arra ott az okostelefonjuk.
kokopelli
@RonaGyuri: Elfelejtik,hogy a gépeket is emberek konstruálják és gyártják,továbbá
a szolgáltató ipar annál nagyobb minnél többet keresnek az emberek!A 60-as évek-
ben is megjósoltak az akkori Jules Verné-k az olyan világot 2000-re,amin ma csak rö-
höghetünk! Ez olyan mint a jósolt kommunizmus,akkor amikor még a szocializmus sem
jött be,mert a "human-faktort" nem kalkulálták bele!... Sci-fi alsótagozatosoknak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.