Magyarországon is egyre többen használnak fedélzeti kamerát az autójukban. Van aki csak hobbi célból, de van, aki egy esetleges baleset körülményeinek tisztázását akarja megkönnyíteni. De vajon legális-e a fedélzeti kamera használata hazánkban?

Forrás: autosajto.hu
Feltöltő: wtib
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Hát igen! Az ügyvéd sem ismerhet ( bár elvárható lenne! ) minden jogi normát és álláspontot:

NEM MINŐSÜL VISSZAÉLÉSNEK ………….

BDT2011. 2442. ( Bírósági döntvénytár)
Nem minősül visszaélésnek a képmás vagy hangfelvétel készítése avagy felhasználása, amennyiben arra közvetlenül fenyegető vagy már bekövetkezett jogsértés bizonyítása érdekében közérdekből vagy jogos magánérdekből kerül sor, feltéve, hogy a képmás vagy hangfelvétel készítése vagy felhasználása a bizonyítani kívánt jogsértéshez képest nem okoz aránytalan sérelmet.

Oszt' jó nagyot!
peterkelemen
Teljesen mindegy, hogy legális vagy sem HASZNOS.
wagabund
nem olvastam a cikket, mert felesleges...ma néztem, hogy minden közösségi járműben van kamera, ami az utat(is) pásztázza...akár busz, akár villamos, stb...a közterületi kamerákról nem is beszélve...a magánházak körül is egyre több van...
ma már alapkövetelmény, akár engedik, akár nem...az élet kiköveteli..
pláne, ha megteheti, tegye..
Nem véletlen, hogy áruházakban akár bagóért is kapható...pont úgy, mint az engedélyköteles drón...minden játékboltban, áruházban raklapról árulják...persze az engedélyt nem mellékelik, csak az elemeket...hadd játszon az a rosszcsont..(apuka)
verőce21
"...a felvételek elkészítése és felhasználása nem tekinthető visszaélésnek, ha azok valóban bizonyítási céllal kerültek rögzítésre" - '18 májusában várható új szabályozás. De nem hiszem, hogy ezen lényegesen változtatna.

De például, ha valaki vásárol egy okosszemüveget, ami egynapi felvételt tud készíteni, és ezt tudja az agyába továbbítani, már szeme sem kell legyen az illetőnek. :)
Pálinkás Pál
Nos..én is használok kamerát..de...ha a saját igazad bizonyítására használod fel ,az teljesen rendben van...de az olyan parasztot,aki felpakolja a netre ha egy autóstársa mondjuk átlépi a záróvonalat szigorúan megbüntetném...
verőce21
/folyt/ (05:40) Bírósági hírek a közeljövőből: "...Ó, az vicces volt! Egy okosszemüveggel közlekedő vak gépkocsivezető beperelt egy gyalogost, aki hirtelen elélépett a gépkocsiútra, veszélyeztetve ezzel a forgalmat!" :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.