A Magyarországon működő 4G hálózatok sebessége kiemelkedő, a harmadik legjobb Európában, és lefedettségben is a top 3-ban van – derült ki az OpenSignal 88 országot vizsgáló legfrissebb jelentéséből, amelyet a Telenor juttatott el az MTI-hez pénteken.

A magyarországi 4G mobilhálózatok az európai top 3-ban vannak egy elemzés szerint

Fotó: Pixabay

Az OpenSignal februári globális beszámolója szerint az átlagos letöltési sebesség alapján a magyar 4G hálózatok világszinten is a legjobb öt között vannak. A független szervezet most először fókuszált Európán belül a 4G szolgáltatások minőségére. Mérési eredményei alapján 36 európai ország közül a magyarországi 4G hálózatok bizonyultak a harmadik leggyorsabbnak másodpercenként 39,2 megabit (Mbps) letöltési sebességgel, míg az első helyet Hollandia (42,1 Mbps), a másodikat pedig Norvégia (41,2 Mbps) szerezte meg.

A tájékoztatás szerint sokkal rosszabbul szerepeltek a méréseken például a német, a brit és az ír 4G-hálózatok, amelyek egyikén sem sikerült elérni a 25 Mbps-es letöltési átlagsebességet. Ennek egyik oka az OpenSignal szerint az, hogy ezen országok többsége fejlett 3G szolgáltatásokat épített ki a korábbi években, ezért lassabban bővítik 4G-s szolgáltatásaikat.

Ezzel szemben kiemelkedően teljesítettek a közép-kelet-európai és balti országok: Magyarországon, Litvániában és Csehországban a tesztek 87 százaléka során 4G hálózatokhoz csatlakoztak a készülékek. A 4G szolgáltatások hozzáférhetőségét illetően Magyarország ugyancsak a harmadik legjobb helyen áll Európában – derül ki az OpenSignal bejegyzéséből.

A szervezet mérési statisztikái szerint a világ egyéb régióban megállt a 4G szolgáltatások adatátviteli sebességének gyorsulása, míg Európában ez továbbra is javul. Ha fejlődés üteme nem változik, a régió a legfejlettebbnek számító kelet-ázsiai piacot is beérheti – közölték.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Ez így igaz! De csak addig lesz Magyarország az élmezőnyben, míg pénztáros lölö le nem nyúlja a Telenort!
simmering73
Top3-ban ezek a szarok? Bp-től 20km-re délre halott mind. Hol van térerő hol nincs. Nem hogy 4g. De mondok jobbat. Budapesten, ha azt akarom, hogy ne szakadjon meg a beszélgetés, ki kell mennem az udvarra,
cs.n.
@simmering73: Nem mindenhol egyformák a hálózatok, van, ahol a 4G-nek jobb a térerője, mint a 2G-nek. Például ahol korábban akadozott, vagy hosszú időre teljesen lenullázott a térerő, onnan is simán tudok telefonálni, mióta bekapcsolták a 4G-s hanghívást, mivel már nem számít, hogy milyen a GSM jele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.