Valószínű, hogy Brian Acton a Facebook és a Cambridge Analytica körül alakuló botrány miatt írta a fentieket. A két céget személyes adatokkal való visszaéléssel, korrupcióval és választási kampányok manipulálásával gyanúsíthatják.  Az EU teljes vezetése is felháborodott a Facebook miatt. Mark Zuckerberget meghívták az Európai Parlamentbe is, hogy magyarázatot adjon a cég körül a napokban kirobbant botrányra. A történtek hatására a Facebook két nap alatt 60 milliárd dollárt vesztett az értékéből.

"Itt az idő, hogy töröljük a Facebookot" – ezt üzente a WhatsApp-alapítója – az EP is kiakadt Mark Zuckerbergre – 50 millió Facebook-profilt használhattak fel?

„Itt az idő#deletefacebook (azaz törölni a Facebookot)

– írta a Twitteren Brian Acton, a WhatsApp társalapítója.

A bejegyzést nem kommentálta. De nyilván tudjuk, hogy mire gondolhatott, amikor ezt posztolta...

Mark Zuckerberget a brit parlament és az EP is meghallgatná

Mark Zuckerberget, a Facebook alapító vezérigazgatóját szeretné meghallgatni a londoni alsóház arról, hogy a Cambridge Analytica nevű brit–amerikai politikai elemző és tanácsadó cég miként használhatott fel több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

A The New York Times című amerikai és a The Guardian című brit napilap egyidejűleg közölt hétvégi feltáró riportja szerint a londoni székhelyű, New Yorkban is irodát fenntartó Cambridge Analytica 50 millió Facebook-oldal adatainak feldolgozásával igyekezett képet alkotni a célba vett amerikai választók politikai beállítottságáról, és ennek alapján személyre szabott reklámokkal, politikai üzenetekkel próbálta befolyásolni őket, tudtuk nélkül.

A botrány kirobbanása után letiltották a közösségi oldalról a Cambridge Analyticát, melynek alapítói és befektetői között van Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök egykori tanácsadója, aki egy ideig a cég alelnöke volt, és Robert Mercer milliárdos, a republikánusok egyik fő anyagi támogatója.

"Itt az idő, hogy töröljük a Facebookot" – ezt üzente a WhatsApp-alapítója – az EP is kiakadt Mark Zuckerbergre – 50 millió Facebook-profilt használhattak fel?

Az EP is magyarázatot vár Zuckerbergtől 

Meghívták Mark Zuckerberget az Európai Parlamentbe (EP), hogy magyarázatot adjon a cég körül a napokban kirobbant botrányra

– jelentette be kedden Antonio Tajani, az uniós képviselőtestület elnöke.

A Facebooknak egyértelművé kell tennie az 500 millió uniós polgár képviselői előtt, hogy a személyes adataikat nem használják fel a demokrácia manipulálására

– írta Tajani a Twitteren.

Emellett közölte, meghívták Mark Zuckerberget az EP-be, hogy beszámoljon arról, miként használhatott fel a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég több tízmillió Facebook-profilt az amerikai elnökválasztási kampányban.

Forrás: Index, Magyar Nemzet, portfolio.hu, MTI

Fotó: Pixabay cco

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Én elvből nem regisztráltam a fészbukra,mert egy hatalmas kupleráj az egész.Most kiderült,hogy tényleg.Az ember a távolabbi családtagokkal,ismerősökkel egy csomó más módon tarthat kapcsolatot,a fészbukon kívül is.
lópicigáspár
Egy biztos! A facebook egy nagy rakás szar! Köcsög moderátorokkal! Nagyot csodálkoznának, ha kilépne a felhasználók zöme, mert méltatlanok arra, hogy regisztrálja magát az ember!
sokanvagyunk
Egy program, ahol milliók önként osztják meg magukról azt, amit még a családjukkal sem.
csipetke
Én elvből nem regisztráltam a fészbukra,mert egy hatalmas kupleráj az egész.Most kiderült,hogy tényleg.Az ember a távolabbi családtagokkal,ismerősökkel egy csomó más módon tarthat kapcsolatot,a fészbukon kívül is.
Pálinkás Pál
Kezd beigazolódni amit mondtam régóta ,a fosbuk nem más mint egy nagy adathalász aplikáció,kifejlesztve idiótáknak...és mielőtt bárki huhogni kezd..igen volt kamu profilom,kamu emaillel ,kamu IP-vel...azzal jártam fel röhögni a sok szerencsétlenen...de hamar meguntam ,úgyhogy már a kamuprofil sincs meg...
1bitang
A fasbuk alapelve nem rossz. Sok jóra fel lehet(ne) használni, azonban ma már -az adathalászati lehetőségen túl is- a tényleges felhasználás (legalább) 95%-a felesleges vagy/és rossz. És ebben nincs benne a ráfordított IDŐ.
Jozefina
Valóban meg kellene szüntetni ezt a Facebookot. Egy tetű az egész!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.