Az amerikai tengeralattjárók leleményes legénységét a flotta aljas trükkel próbálta leszoktatni a fegyver megdézsmálásáról. A kábító-, nyugtató, bódító és élénkítőszerek nagyjából azóta számítanak a tengerhajózás alapkellékei közé, hogy a Földközi-tengert járó Odüsszeusz három tengerésze alaposan betépett a lótuszevők földjén. És bár a dohánytól az ópiumig egy sor bódítószert a tengerészek terjesztettek el a világon, azért a nyugati országok hajósai rendszerint megmaradtak az alkoholnál – amit a trópusokon bélfertőtlenítő hatása miatt is preferáltak.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem csak a tengerészek

az index.hu cikkéről nekem egy régi élményem ugrott be

A portál „ALKOHOLBÓL VOLT A TORPEDÓK ÜZEMANYAGA, MEGITTÁK A TENGERÉSZEK” címmel írt cikkével indította a mai napot.
Nekem erről egy több, mint negyedszázados élmény ugrott be. Putney-ban ülünk a világcég európai igazgatójánál egy megbeszélésen. A főnököt kihívták egy telefon miatt, majd nevetve jött vissza. A lengyel nemzeti bankból keresték és az iránt érdeklődtek, hogy mennyi tisztító-folyadékra van szükség a mágnes-szalag egységekhez. Amire ő azt felelte egy – másfél literre. Erre jött a kérdés: naponta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.