Havi díjat fizettetne a Facebook a felhasználókkal a csoporttagságért az extra tartalomért cserébe, ezt egy blogbejegyzésben jelentették be.

A tervek szerint a csoportok adminjai 5 és 30 dollár közötti összeget kérhetnek a csoport tagjaitól az exkluzív tagságért. A közösségi oldal egyelőre teszteli a rendszert, először a szülői kérdésekkel foglalkozó, főzős, illetve takarítással kapcsolatos csoportokban vezeti be a fizetés lehetőségét.

Lesz fizetős része a Facebooknak

A Facebook a saját blogján jelentette be az újdonságot, és a tesztelés első szakaszában olyan csoportok adminisztrátorai élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik a nevelés, főzés és takarítás kategóriában tevékenykednek. Emellett megmaradnak az ingyenes csoportok is, viszont ezeken belül lehet majd indítani olyan zárt részeket, ahová csak akkor lehet bekerülni, ha kifizetjük a havidíjat.

Természetesen az ingyenes csoportok is megmaradnak, csupán lehetőség lesz csoporton belüli prémiumszolgáltatásra. Az ötletre már többen ráharaptak, az Egyesült Államokban már több admin élt a lehetőséggel, hogy pénzt kérjen a felhasználóktól. A Facebooknál azzal számolnak, hogy a csoportok értéke ily módon növekszik és az emberek is különlegesebbnek érzik majd a tagságot. Persze az sem kizárt, hogy valakit pont a fizetés tántorít el a csatlakozástól.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(newsroom.fb.com)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
A pornó-ipar beruházik a facebook-ra. Nyami-nyami

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.