Nagy a szülők felelőssége az online térben is – hangsúlyozta Molnár István Jenő, a Belügyminisztérium főosztályvezető-helyettese vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a WhatsApp nevű chatalkalmazáson egy Momo nevű horrorisztikus arc küldözget rémisztő üzeneteket gyerekeknek.

A rejtélyes és ijesztő Momo-ügyben megszólalt a Belügyminisztérium

A belügyminisztériumi tisztviselő azt mondta: ha a szülők ezeket a problémákat nem veszik komolyan, súlyos következményekhez vezethetnek, mivel a gyermekeknél még nem alakult ki az önvédelmi mechanizmus.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek az internethez kapcsolódó problémákról is nyíltan merjenek beszélni szüleikkel, például akkor, ha a Facebookon kapnak zaklató üzenetet. A nyílt beszéd segíthet a bűnmegelőzésben – tette hozzá az MTI-nek nyilatkozó tisztviselő.

Mindent tudok rólad,

- üzeni Momo néven egy rémisztő, torz, horrorisztikus arc annak, aki kapcsolatba lép vele WhatsAppon, egy (fiatalok által is) kedvelt csetalkalmazáson. Emellett hátborzongató üzeneteket küld a fiataloknak.

Az Index beszámolója szerint  az argentin rendőrség épp egy 12 éves lány öngyilkosságát vizsgálja, miután felmerült a gyanú, hogy Momo kergette őt a halálba. A lány felakasztotta magát, de előtte a mobiljával felvette, mit csinál. A telefon adatai szerint ő is Momóval csetelt.

Cikk- és címlapkép: Youtube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
Ez a momó engem is megijesztett egy pillanatra. Sötét szobában, éjszakai módra vett képernyővel megnyitottam az index kezdőlapját, ahol épp ez volt felül. Persze aztán elolvastam a cikket is. A kormányzat tisztviselője meg ne dumáljon, amíg ők sem különbek riogatás terén, mint ez a Momo-izé.
human
Múltkor olvastam egy cikket arról, hogy a youtube-on is megjelentek gyerekfilmeknek álcázva sokkoló tartalmú rajzfilmek. Úgy néz ki vannak aberált állatok akik azt élvezik, ha gyerekeket meg tudnak rémiszteni.
www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4353182/Disturbing-videos-posed-popular-cartoons.html

Javaslom minden szülőnek, hogy legyen ott mikor a gyerek online filmeket néz. Vagy ha nem tud ott lenni, akkor csak a megvásárolt vagy letöltött filmeket engedje nézni.
tudode
Van NEKÜNK egy-két olyan szóvivőnk/jük, akiknek látványától MEGÁLLNAKa gyerekek a növésükben/ban!!!
.
A MOMO az kutyfül!
yazo64
Rühellke arckifejezése miután megkapta a villanyszámlát:)
Mézike
@human: Ilyet én is láttam, amikor az unokámra vigyáztam. Van neki összeválogatva mese, zene. Privát csatorna amihez senki sem férhet. Igen ám de ezek a "szörnyek" olyanok mint a reklám. Megszakad a video és ezekkel folytatódik , pár perc, aztán ismét a video.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.