Egy friss kormányhatározat szerint (1370/2018. (VIII. 13.) Korm. határozat) - az Európai Parlament 2018. június 15-én kelt határozatával összhangban - szükséges "a Kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó költségvetési szervek és a 100%-os állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok, valamint ezek 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságokban használt szoftverekre, informatikai és kommunikációs berendezésekre potenciálisan veszélyes programok és eszközök – így a Kaspersky Lab termékeinek – kiszűrése és elhárítása. " A Kaspersky-termékekkel kapcsolatos botrány még 2017-ben kezdődött, amikor amerikai belbiztonsági minisztérium egy olyan irányelvet adott ki, melyben megtiltották a szövetségi ügynökségeken a Kaspersky termékeinek használatát. Idén pedig az Európai Parlament határozatában „rosszindulatúnak” nevezte az orosz központú kiberbiztonsági cég termékeit.

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Kissé megkésett az ügy, mert az oroszoknak ennyi idő elég volt a kompromittáló adatok bespájzolására. Törpediktátort így még szorosabban tudja magához ölelni putyin.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.