Bejelentették az ötödik Közép-európai Startup Díjátadó (Central European Startup Award – CESA) nyerteseit.

Kihirdette a CESA a régióhoz sorolt tíz ország kezdő vállalkozásainak nyerteseit 15 különböző kategóriában az október 24-én tartott varsói díjátadó ünnepségen.

Az idei régiós megmérettetésre 3,5 ezer nevezés érkezett, amelyek közül a zsűri mellett további 40 ezer közönségszavazat választotta ki a legjobbakat.

Magyarország két nyertest is ünnepelhet:

a legjobb Mesterséges Intelligencia / Gépi Tanulást megvalósító startup (Best AI/Machine Learning Startup) kategóriában a Turbine.ai nyert: a magyar startup tavaly 3 kategóriában is nyert ugyanezen a versenyen. Az ő megoldásuk mesterséges intelligencia használatával szimulálja a rákos sejtek viselkedését, molekuláris szinten, ezzel felgyorsítva a megfelelő gyógyszerek alkalmazásának lehetőségét.

A legjobb „újonc” startup (Best Newcomer) kategóriában, ahol a két évnél nem régebben alapított cégek versenyeztek, az InSimu Patient nyert. Az ő megoldásuk egy virtuális beteg szimulátor, amit az orvosi dianózis oktatásban hasznosítanak, ezzel is segítve az orvosok képzését szerte a világban. A cég fiatal kora ellenére, már több, mint 30000 felhasználóval büszkélkednek.

A különböző érettségi fázisokban lévő és más-más vertikumokba tartozó startupok mellett egyéb díjakat is hirdettek a versenyen.

(Világgazdaság)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.