Egyre nehezebben tud lépést tartani a technológiai fejlődéssel az emberiség. Úgy tűnik, a következő forradalmat az odázza el, hogy elfogytak az igazán forradalmi ötleteink. Ha pizzáról van szó, az amerikai Domino's a világ legnagyobb forgalmat lebonyolító gyorsétterem-hálózata. Az éves szinten 12,2 milliárd dollárnyi tésztaféleség kihordása nem kevés emberi erőforrást igényel: a vállalat 14 ezer saját alkalmazottjához hozzászámolva a franchise-rendszerben működő hálózat további alkalmazottait, 300 ezernél is többen dolgoznak azon, hogy a termékek elkészüljenek, és mihamarabb elérjenek a megrendelőkhöz. Ennyi munkavállaló óriási bértömeggel jár, nem csoda hát, hogy a Domino's vezetőit minden megoldás érdekli, ha az automatizációról van szó. A vállalat guruló és repülő robotokkal is kísérletezett már Európában, az Egyesült Államokban pedig ezekben a hónapokban is próbálgatják a futárok elhagyását az autókból: az önvezető járművek egyúttal önkiszolgálók is, a fogyasztók egy...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na ez tényleg forradalmi ötlet,

de legalább is egy valóban hasznos

Nem akarom ezzel minősítgetni „a héten Las Vegasban zajló CES 2019 szakkiállításon ” bemutatott termékeket, csak elolvasván a hvg.hu beszámolóját egy valóban jó ötletről is olvastam:
„A Mookkie olyan arcfelismerős technológiával felszerelt állatetető berendezés, amely a CES-en tartott bemutató alapján megbízhatóan működik. Csak az okostelefonos szoftver segítségével előre beprogramozott macskának vagy kutyának hajlandó kinyitni a tál fedelét.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.