Vannak olyan cégek, amelyek azt hirdetik, hogy a fényforrások LED-esre cserélésével az áramszámla felére csökken.

Jelentősen csökkenthető a háztartások villamosenergia felhasználása LED-es fényforrásokkal

– mondta az InfoRádiónak Nagy János. A Magyar Világítástechnikai Társaság elnöke azonban azt is mondta, hogy az áramszámla felét biztosan senki sem képes megtakarítani azzal, ha a hagyományos fényforrásokat odahaza kicseréli LED-ekre.

Csökkenthető az áramfogyasztás

Hagyományos izzóval világítva a háztartás fogyasztásának 15 százaléka róható fel a fényforrásnak – hangsúlyozta a szakértő. A többit a háztartási gépek használják fel

– tette hozzá. LED-es izzókkal ennek a 15 százaléknak az 1/6-ára csökken az ilyen irányú fogyasztás.

Vannak olyan cégek, amelyek azt hirdetik, hogy a fényforrások LED-esre cserélésével az áramszámla felére csökken. Nagy János figyelmeztet: az előbbi okokból kifolyólag ez nincs így, hiszen a fogyasztás 85 százalékát felhasználó háztartási gépek ugyanúgy felhasználják a villamosenergia jelentős részét. Ha csupán LED-es eszközök világítanak, a fényforrások csupán a 4-5 százalékát teszik ki a fogyasztásnak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Infostart)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Így igaz ,a másik fele meg az, hogy a ledes lámpák fényét mindennek lehet nevezni csak természetes fénynek NEM !!!
Sokban eltér a természetes fény hullámhosszától !!!
A másik ilyen HAZUGSÁG amit itt is hirdetnek a ,,SPÓROLÁS A CSODAKÉSZÜLÉKKEL,, amit ha bedugsz a konnektorba, csupán annyi változás lesz hogy több lesz a fogyasztás!!!
A csoda ,,TESLA,, belsejében egy kondenzátor, vagy egy kondi telep rejtőzik amely kompenzálná a ,,MEDDŐ FOGYASZTÁST,, de az csak az ,,INDUKTÍV fogyasztóknál van, pl. a villany motorok esetében, vagy nagy teljesítményű trafók esetében !!!A háztartásokban ezekből van a legkevesebb !!!
A másik az hogy az induktivitás által okozott un. ,,fázis késést,, pontosan kellene kompenzálni kapacitással, amely viszont a hálózaton un. ,,fázis sietést,, okoz ha egyforma nagyságú a két hatás kioltják egymást, DE ITT ERRŐL SZÓ SINCS !!!Magyarul ha például csupán világítasz és be van kapcsolva ez a cucc, akkor többet fog mutatni a fogyasztás mérő, mint nélküle !!!De ugyanígy ha egy motoros fogyasztó, pl. egy hagyományos mosógép üzemel akkor is többet mutat az óra mint a tényleges felhasználás !!!A kommutátoros motorok pl. kávédaráló esetében ez se igaz mert mind elvan látva a hálózati zavarszűrés miatt kondikkal amelyek a szikrázás csökkentése mellett az induktivitás hatását is kompenzálják !!!A fűtő készülékek,a világító testeknek nincs ilyen jellegű hatásuk!!!
Ezzel csak az jár jól aki készíti, meg főleg az aki ELADJA !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@emerencia: Én például az összes ledes izzót visszacseréltem hagyományosra, miért mert nem látok mellettük !!!
Ez az izzó ami itt világít a klaviatúra felett ez maradt csak, de ez is csak itt felel meg, és ez is szín korrigált meleg fehért ad...A műhelyben a műhelylámpa is hagyományos 100 W izzó, mert nem látom az ellenállásokról leolvasni a színkódot !!!
A ,,Tesláról,, meg gondolom osztod a véleményem, én rengeteg helyen csináltam kondis fázisjavító egységek beépítését, és bele is ástam magam a témába ...
emerencia
@papa.49: Szerencsére a fizika törvényeit még nem orbánék hozzák tehát igazad van, nincsenek csodák. Szélhámosok mindig lesznek. Jól lehet keresni az emberek hülyítésével. Egyébként a legtöbben rendkívül hálásak, ha valaki azt mondja nekik, hogy néhány ledes fényforrás bevásárlásával még nem fog az energiaszámlájuk jelentősen csökkenni de pl., ha vesznek a régi, rossz szigetelésű hűtő helyett egy jobbat, már a kettő együtt csökkenti a fogyasztást. Mindenki szeretne még többet spórolni a villanyszámlán. Eddig úgy tudtam, hogy a világítás egy átlag háztartásban kb. 19 százaléknyi energiát használ el, ezen belül lehet a ledekkel némileg spórolni. Mostantól a Magyar Világítástechnikai Társaság elnökére hivatkozva 15 százalékot fogok mondani. Nem vagyok hajlandó senkit sem hülyíteni azzal, hogy valótlanságokat magyarázok csoda gépekről vagy csoda ledekről. Volt már, hogy lehülyéztek pl mert nem voltam hajlandó elismerni, hogy vannak ledek melyek teljes spektrumú fényt adnak. Már megjelentek a piacon azok a szélhámosok akik ezzel a hazugsággal próbálnak egyes ledes fényforrásokat értékesíteni. Többször kellene a szakmai tekintélyeknek a nyilvánosság előtt megszólalni, hogy ne legyenek az emberek még ebben is kiszolgáltatottak.
papa.49
@emerencia: Engem ez a gátlástalan hazudozás dühít fel legjobban, mikor azért vegyen valaki több ezer forintért darabját ezeknek az izzóknak, hogy csökkenjen legfeljebb 5 % a fogyasztása !!!
Nekem van fogyasztás mérőm amit az adott készülék elé lehet bekapcsolni, és méri mennyi energiát használ fel egy adott idő alatt, még a közel 20 éves hűtő fogyasztása éri el a 1 KWÓ naponta...A baj inkább ott van hogy az újonnan felszerelt órákat már lehet a hálózaton keresztül hangfrekis kapcsolójellel befolyásolni, és szerintem élnek is vele !!!
Ez a szemét megoldások országa a gázt hígítják mindenféle mocsokkal, a villany se kivétel szerintem!!!
magyarbakancs
Légkondik,szárító gépek víz melegítők és kitudja menyi felesleges áram zabáló van a háztartásokban. Forgó morgó hogy peregne?
papa.49
@anima: Csak módjával nem kell rögtön visszamászni a fára )))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.