A takarékok áramvonalasítása a leromlott állagú épületekben és veszteségesen működő kirendeltségek bezárásával jár, de a kistelepüléseken nem tudják, hogyan lehet pótolni a sokaknak az egyetlen bankolási lehetőséget jelentő szolgáltatást. Mindkét oldal azt mondja: hiányzik rá a pénz.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ugye milyen érdekes, hogy az ismert és a csak vélt leggazdagabbak között a döntő többségnek bankjai is van! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: egyébként - mint azt írtam a cikknél - az önkormányzat és a falu azt a 75ezret akár ki is perkálhatná! =))
Clavigo
150 mrd. forint ,,,,Falu fejlesztési program...
kereső
@RonaGyuri: Bocsáss meg Gyuri, de miért is? Ezeket a Takarékszövetkezeteket az ott élők hozták létre a részjegyeik befizetésével, ők tarották fenn.A nevükben még mindig"szövetkezet"-ami magántulajdont jelöl! Egy nagy feneség van- az állam bácsi/orbán és bűnbandája szemet vetett erre mostmár többezer milliárdos vagyonra. Amig Demján élt, sikerült a teljes bekebelezést lassitani,megállitani.Azóta viszont egyre-másra szüntetik meg a kirendeltségeket,vonják össze a helyi-és körzeti takarékokat.És már elő van készitva a "nagy magyar bank" létrehozása- Budapest Bank,Takarékok. Úgy semmizik ki tulajdonukból a falusiakat,hogy észre se veszik.Ez lesz az évezred rablása, ehhez képest a manyup lenyúlása csak ujjgyakorlat volt.
RonaGyuri
@kereső: bocs, de ez volt nekem is első, azt csak hozzátettem, hogy egyébként egy ilyen masina minden választópolgárnak havi 50Ft-jába kerülne! =))
kereső
@RonaGyuri: miért fizessen mégegyszer!!!? Azokat az ATM-eket már egyszer kifizette, amit most elvittek.Nem az állam telepitette- mégis most övé/orbáné,matolcsyé,a szeremey /családé lesz minden.Szőröstül ,bőröstül.Sajna a takarékok tulajdonosainak nincs érdekvédelme, és nincs senki aki komolyan foglakozna ezzel az évezred rablással.
kereső
"A helyi önkormányzatok és polgármesterek, közgyűlési elnökök, a magyar vidék – elsősorban kormánypárti – parlamenti képviselői ölbe tett kézzel konstatálták illetve 2013-ban szolgai módon megszavazták, hogy hogy a magyar állam - többségi tulajdont szerezve a szövetkezetek bankjában (Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.) – szemérmetlenül kisajátítsa a magántulajdonláson alapuló szövetkezeti vagyont, ezzel megszerezve az egész rendszer feletti irányítás jogát.

A zsákmány értékes: több, mint ezer településen 1.600 szövetkezeti hitelintézeti fiók, cca. egymillió ügyfél. Napjainkban is folyik a takarékszövetkezetek integrációja (egyesítése) és 2020-ra - a Takarékcsoport keretében – egy nagy univerzális bank fogja működtetni az egykori szövetkezeti vagyont. Miért gondolja bárki (polgármester, közgyűlési elnök, helyi pártkorifeus), hogy Magyarország új, várhatóan egyik legnagyobb bankja a falusi emberek, a vidéki kisegzisztenciák érdekeit fogja szem előtt tartani?

A több száz fiók bezárását, az ATM – készülékek tömeges leszerelését nyers üzleti logika vezérli: veszteséget egy percig nem finanszíroz az új pénzügyi formáció. Az új tulajdonosi kör a nem rentábilis alkotóelemeket likvidálja, a vidéken élő emberek még meglevő pénzét pedig a központi bank szivattyúzza ki, és a jövőben nyereséges üzletágakba fekteti.

Működő szövetkezet hiányában a kistulajdonosok befektetéseit és a lakosság érdekeit már senki nem képes megvédeni. A helyi vezetők most persze panaszkodnak, siránkoznak, hiszen jól tudják: tovább folytatódik az általuk vezetett település gazdasági és szociális leépülése. Előbb-utóbb rájuk sem lesz szükség, hiszen tehetetlenül és szinte szótlanul nézték végig az általuk irányított falu kisemmizését."

Szerző: Dr. Dávid Ferenc
kissé felnőttem
30 éve működött ma elköltöztetik a takarékot az hogy hány ember bumlizhat, állomása már nincsen kb 1968 óta településnek. Itt alapitották majd pár éve valakik lenyulták a nevét most 2-3 éve összevonták galád módon
.Se ATM se iroda a tagok meg a vendég turisták le lettek amortizálva
egy balfácán magántulajdonosnak ugye 75,000 FT lenne az ATM fenntartása milyen ráfizetés ???
össz értekezletre egyenként hivták be az embereket nehogy rájuk borithassa valaki a dolgokat és a valóságot.Szegény fertőpart. Kemping meg termálfürdő és ennyit nem érdemel egy település? .
szaboria1
Pár éve még azt akarták, hogy a nyugdíjak banki utalással legyenek sokan meg is tették. Januárban már a banki átutalás sem igazán sikerült. Fideszt nem érdekli a kis település lakói csak a saját meggazdagodásuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.