A KSH legfrissebb statisztikái szerint rengeteg élelmiszer drágult az országban januárra. A KSH legfrissebb statisztikái szerint rengeteg élelmiszer drágult az országban januárra. Ezek közül a legdurvábban a burgonya és a friss zöldségek. Ennek apropóján megnéztük, hogy a legnagyobb magyarországi boltok élesítettek-e valamilyen akciókat azokra a termékre, melyek ára igencsak kilőtt a hivatalos adatok szerint.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A derék KSH újabb Murphy törvényt implikált

„A KSH legfrissebb statisztikái szerint rengeteg élelmiszer drágult az országban januárra.” – számol be a derék porfolio.hu

Mint tudjuk ártunk és qurmányunk úgy rendelkezett, hogy májusban ők biza telibe találták az inflációt, sőt a nuggerekét (igaz a kutya sem méri) még felül is jövendölték.
A derék portolio. hu arról számol be, hogy (bár nem mondja ki) számos élelmiszer lépett át a luxus kategóriába.
Érdekességként indul ki abból, hogy a KSH szerint
„az élelmiszerek ára 4,2 százalékkal nőtt”, amihez hozzáteszi, hogy
„Az idényáras élelmiszerek 20,5”,
„a burgonya 66,1”,
„a friss zöldségek 33,5 ” %-al emelkedtek
sőt
„liszt is drágult, 8,7 %-al”
és
„a kenyér ára 5,8 százalékkal lett magasabb”! Az utóbbit jól színesíti a tény – amit ők maguk állítottak – november 1.-ével a pékáruk átlagosan 25-30%-al emelkedtek.
Mos ennek persze megvan a maga magyarázata, lévén az un. vásárlói kosarak nem fixek, hanem a vásárlói szokásokra figyelemmel mozgatják. S ismerik, sőt érvényesítik a tényt, hogy ha valaminek emelkedik az ára azt az átlagvásárló egyre kevésbé engedheti meg magának ergo kisebb az érdeklődés iránta, így kisebb súllyal kell figyelembe venni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.