Gyakran felmerülő kérdés a háztartási gépek kapcsán, hogy milyen hosszú élettartamra lehet számítani az újonnan vásárolt készülékek esetében. Sokakban még él a régi Hajdu mosógépek és Lehel hűtőszekrények emléke, az akár több évtizedig tartó használata ezeknek az elnyűhetetlennek bizonyuló készülékeknek. Azt már mindenki megállapíthatta saját és környezete tapasztalataiból, hogy a manapság kapható mosógépek, hűtőszekrények és egyéb gépek tervezhető élettartama a legtöbb esetben nem mérhető évtizedekben. De mégis mire számíthatunk egy új készülék vásárlásakor? Meddig fog működni az a háztartási gép, amit ma vásárolunk?... /A cikk folytatása a Forrás linkre kattintva olvasható./

Forrás: s-vektor.hu
Feltöltő: Davajava
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ehhez vegyük hozzá a processzoros gépek programjába betelepített program részt ami minden gondos kezelés ellenére meghatározott számú lefuatott esemény után kikapcsolja a masinát, bár ezt a gyártók kurvára tagadják !!!
Én a saját példámból kindulva állítom ezt az automata mosógép 9 év után nem működött tovább, az előző alkalommal nem volt semmi gond, és egyszer csak NEM INDULT BE !!!
Szétszedtem semmi probléma nem volt a netten találtam egy német fickót aki az ilyen panelek javítását vállalta, a fiam ment ki kivitte az ipséhez, rádugta a stekkert, és kb. 5 perc múlva újra élt a panel, mert lenullázta a számlálót !!!
A sok éves masinák azért működnek mert azokat még az ,,örökkévalóságnak,, gyártották a maiakat viszont hogy 8-11 évente cserélni keljen !!!
emerencia
@papa.49: Foglalkozásomból adódóan gyakorta kerül szóba a tervezett elavulásnak nevezett jelenség. Mikor először hallottam róla, egyszerűen fantazmagóriának tekintettem. Aztán teltek az évek és sajnos meggyőződtem róla, hogy létezik. A magyarországi jövedelmekből élő, nem az orbáni haszonélvezők csoportjába tartozó milliók nagyon szenvednek miatta mert nincs pénzük időben lecserélni a gépeiket.

Mikor először néztem meg ezt a filmet, úgy gondoltam, hogy ez is csak a szokásos kamu. Ma már tudom, hogy igaz. www.youtube.com/watch?v=-dN6wS6uD68
papa.49
@emerencia: Az a helyzet röviden, ha olyan berendezéseket gyártanak ami 30,40 évig működik felkopik a gyártó álla ilyen egyszerű !!!
Én kurvára utálom az ilyet, mondok egy példát az Anyósomnak volt egy Lehel hűtője, mikor elhunyt a hűtőt odaadtuk a lányoméknak, már vagy 7 éve, egyszer tönkre ment benne a hőkapcsoló... Csináltam egy egyszerű tranyós kapcsolást, beleépítettem teljesen úgy mint az eredeti volt, csak a bimetál helyén most egy poti van, azóta is működik a verkli. A hűtő kapaszkodj meg 1980. készült !!!
emerencia
@papa.49:Szinte naponta látom, hogy valami nincs rendben az áruk minőségével. Szerintem túl sok a jogos reklamáció. Nem tudni, hogy tervezett vagy csak szimpla trehány munka eredményeként sok a rossz termék. Az embereknek már igencsak elege van ebből. Valami elindult ebben az ügyben még 2017-ben de valahogy elcsendesedett a dolog. Legutóbb, egy egyébként számomra nem szimpatikus helyen olvastam róla. Ajánlom figyelmedbe: demokrata.hu/hir/zold-jovo/egy-osszeeskuves-vege
emerencia
@papa.49: Ja, még csak annyit szeretnék tisztázni: Nemcsak a multik gyártmányai, árui romlanak el idő előtt. . Szinte mindenhol (kis, közepes, nagy, magyar és külföldi) cégnél akad rossz termék ami miatt felmegy a vevő agyvize.
Macskaszem
Nagyim Szaratov hűtője a hatvanas évekből való, mindnyájunkat túl fog élni. Már csak alkalomszerűen használjuk, mert lent van a tónál, ahol horgászni szoktunk, de még most is kifogástalanul működik.
papa.49
@emerencia: Most kezdhetnék polemizálni, de a lényeg régen mikor én is tanultam a szakmát az volt a nézet ,,ha valamit megcsinálsz, azt úgy csináld meg mintha az életed függne rajta, ez igaz volt az alkatrészekre, és igaz volt a kivitelezésre is !!!
Ma már az uralkodó nézet ,,basszuk össze gyorsan, majd valaki kijavítja gar.ban,, se az alkatrészek minősége, se az elvégzett munka minősége nem kifogástalan, és miért mert mikor én tanultam a szakmáimat, akkor nem csak mechanikusan a mozdulatokat tanították, hanem a MIÉRT tet is !!! Tudod másodikos vill. szer. koromban az Apám volt a csoport művezetője és kiépítettük a lakiteleki téglagyárhoz a légvezetéket, én is fent dolgoztam az oszlopok tetején a ,,keresztvason,, ülve csináltam az ,,omega,, kötéseket a lakott terület felett, szoktam arra menni és még sértetlenek a kötések !!!
papa.49
@emerencia: De jó hogy ezt elküldted, kösz...
yazo64
Az én háztartási gépeim élettartama általában: garanciaidő letelte + 2 nap...
advocat
Vannak hosszú ideig tartó gépek. Csak azok sokak számára megfizethetetlenek. Mert van mosógép 50 ezerért, és van félmillióért (és ez még nem a legdrágább). És még vanak ilyen márkák. De ezek egy része kis hazánkba már - kereslet hiányában - be sem jutnak.
Csizmás Kond
Sajnos ma már semmi nem a régi, sem az árú, sem a garancia rá. Az a gép amelyiket úgy húsz éve gyártottak még lehet hogy most is működőképes de már nem éri meg üzemeltetni mert a karbantartása és a fogyasztása túl sokba kerül, tehát lehet hogy tartós de nem olcsó. Az a gép viszont amit ma csinálnak az olcsó fogyasztású de csak max két év a garanciája, és biztos hogy akkor el is romlik.
...szóval így állunk.
papa.49
@advocat: Nem akarlak elkeseríteni a fél millás mosógépben is ugyanaz a vezérlő panel van mint az ötvenezresben, ugyanaz a tajvani cég csinálja, ugyanazokból az alkatrészekből, esetleg a program nem ugyan az de szerintem még az egyforma ...
emerencia
@papa.49: ma 19:16 Gratulálok. Jó érzés lehet maradandót alkotni. Nekünk még valami szemléletet adtak a tanáraink. Ma már mintha nem lenne kötelesség a lelkiismeret. (Tisztelet a kivételeknek.)
emerencia
@papa.49: 19:56 Nekem is van egy ilyen érzésem bár még nem volt szerencsém ilyen méregdrága árukhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.