Kávéőrléssel a zamat fokozására sokat tehetünk és ugyanennyit ronthatunk a helytelen darálás miatt. A babkávé fajtájának kiválasztása és a pörkölési eljárás eldöntése után az ízek kicsalogatására a harmadik legfontosabb előkészületi fázis a kávé lefőzése előtt a kávéőrlés. A gyárilag vákuumzárt kiszerelésű csomagolt kávék darálási finomsága rejtve van. Hűségesen ragaszkodva adott gyártó adott fantázianevű termékéhez nagy valószínűséggel két csomag darált kávé őrlési finomsága hasonló lesz. Miért kell a zamat fokozása érdekében a kávéőrléssel foglalkozni?
Forrás:
kavehazmagazin.hu
Feltöltő: KavehazMagazin
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás