100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkentés történt az atomerőmű 3. blokkján vasárnap. A szakemberek már javították a hibát.

Üzemzavar volt a paksi atomerőműben

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 3. blokkján gőzfejlesztő szintszabályozó szelep meghibásodása miatt karbantartást végeztek a szakemberek március 24-én 8 és 12 óra között. Az üzemi esemény kapcsán a blokkot 70%-ra terhelték le.

A művelet a szabályok betartásával, a rendszerirányítóval (MAVIR) egyeztetve, a HUPX közzétételi honlapon bejelentve zajlik – közölte az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Forrás: portfolio.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Csak nehogy egyszer Csernobilre ébredjünk. Paks 2-őt megépítve, ismerve a "kiváló" orosz technikát könnyen be is következhet. Az már csak hab a tortán, hogy tektonikai törésvonal gyakorlatilag a nukleáris létesítmények tervezett helyszíne alatt halad. Jó reggelt Magyarország!
Csizmás Kond
...ezt most érdekességként adták hírül, vagy riogatás céljából ?
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Nem riogatás! Nem földrengésmentes a paksi atomerőmű telephelye: megszereztük a földtani kutatás eltitkolt eredményeit
atlatszo.hu/2017/07/10/nem-foldrengesmentes-a-paksi-atomeromu-telephelye-megszereztuk-a-foldtani-kutatas-eltitkolt-eredmenyeit/
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...a földnek egyetlen pontja sem földrengésmentes...de ezt már az ősember is tudta.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: A lényeg a fidesznek, hogy minél többet tudjon lopni! Az ország nyomorúságát évtizedekre bebiztosítják, hogy rohadjanak.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...háááát igen...van akinek ez a mese maradt csak meg...
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Nos a finnországi atomerőmű építése ékes bizonyítéka az orosz technikának, és a fideszes agyhugyköves agyadnak. A finn hatóság még mindig nem látja, hogyan lesz a Roszatom Paksra is ígért típusából biztonságos erőmű. 2014-ben a csúti bűnöző cigány 4 százalék körüli kamatra vette fel az orosz államtól az euróalapú hitelt, de azóta tele van a nemzetközi piac sokkal olcsóbb euróhitelekkel.
444.hu/2018/10/15/a-finn-hatosag-meg-mindig-nem-latja-hogyan-lesz-a-roszatom-paksra-is-igert-tipusabol-biztonsagos-eromu
A pártalan tudásodat inkább a fidelitas seggfejképző szemináriumon hasznosítsad, ne itt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.