Nem csak a barátok lájkjait lehet begyűjteni a Facebookon, ahogy az ember egy luxuskocsinak támaszkodva pózol, vagy épp egy ötcsillagos hotel teraszáról jelentkezik be Bali szigetén. Egyre több országban már az adóhatóság is figyeli az ilyen bejegyzéseket.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Aki a kicsit nem becsüli ….

mindenki ösmeri a mondást, de nálunk a NAV egyenesen ars poetica-ként veszi

A hvg.hu „Csodafegyver lehetne a NAV kezében” című írásában számol be róla, hogy egy azok a mocsok nyugatiak már arra is vetemednek, hogy azzal nyaggatják a derék adófizetőket – hogy pontos legyek a nem fizetőket, vagy legalább is feltűnően keveset fizetőket -, hogy a közösségi médiákban szereplő vagyontárgyaiknak utána-érdeklődnek.
A cikk többször céloz rá, hogy nálunk ez nem így megy, hisz pl. nem szokás megérdeklődni Őfeneségétől miből is fedezi kirándulási költségeit (focis utazás magángépekkel + szállás + ellátás), ahogy számos más luxus lehetősége és ahogy számos más cimborája is teszi (ez utóbbira a csúcs a Polt vadászatait firtató ügyintézőt kicsinálták).
Azzal sem maradt adós a szerző, hogy említi; nálunk az adóhivatal figyelmét leköti a kishalak egzecíroztatása. De azt büszkén és bátran teszik. A gyufa számla elmaradást most is büntetik, pedig fennáll a veszélye, hogy csókos a tulaj! =))
Lepényleső
A csodafegyver neve; becsületes adózó. Így kiskirályként élhet a sok nap és közvagyon lopó?
simmering73
Akkor én is megtornáztatom őket. Ha látok egy csodaverdát, egy fotó erejéig neki támaszkodom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.