Egy-egy bankszámla vezetéséért tavaly 9742 forintot kértek a bankok, 7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A jegybank azt szeretné, ha a számlavezetési díjban lenne a többi tranzakció. Tavaly átlépte a 100 milliárd forintot a bankok számlavezetésből származó bevétele, azaz összesen ennyit fizettek azok a magánszemélyek, vállalkozások, akiknek van bankszámlája.

(Forrás: napi.hu, RonaGyuri által)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A derék Matolcsy nem tagadja meg önmagát

Nem csak demagóg, de ismét a gazdagoknak kedvező javaslataik vannak

A beszámolók szerint „A Magyar Nemzeti Bank szakértői által publikált új tanulmány szerint kedvezőbb lenne ha a számlacsomagok díja korlátlan számú és összegű tranzakciót tartalmazna.”, melynek megvalósításában két momentumot emelnek ki:
„A jegybanki szakértők szerint a hazai pénzforgalom fejlődése szempontjából a legkedvezőbb az lenne, ha a bankok egyoldalúan elengednék az azonnali átutalás szabályainak megfelelő tranzakciókhoz kapcsolódó jelenlegi díjaikat valamennyi lakossági ügyfelek által használt számlaterméknél”, amiben az az érdekes, hogy pár éve ők sarcolták meg keményen a tranzakciókat
másfelől
„számlacsomagok díja korlátlan számú és összegű tranzakciót tartalmazna.” azt jelenti, hogy a szegényebb kisebb és így kevesebb forgalmat bonyolítók fedeznék a gazdagabb ezért nagyobb forgalmó ügyfelek költségeit is! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.