A világ első óriásfarkas fejét találták meg a oroszországi Jakutföld északi részén található Abiszkij körzetében.

30 ezer éves óriásfarkast találtak

Az óriásfarkas, másnéven förtelmes kutya a kutyafélék családjának egy kihalt faja, amely a pleisztocén korban élt, ám az utolsó jégkorszak végével mintegy 10 000 évvel ezelőtt kihalt.

A tudományos szenzációnak számító, szinte teljesen egyben maradt farkasfejet 2018 nyarán találta egy helyi lakos az Indigirka folyó partján. Japán tudósok szerint a lelet 40 ezer évnél is idősebb lehet és korának egyik csúcsragadozója 2-4 éves lehetett, amikor elpusztult.

– Ez egy nagyon különleges felfedezés, az óriásfarkas szövetei, izmai és az agya is sértetlenek maradtak. Ha összehasonlítjuk a ma élő farkasokkal, megállapíthatjuk, hogy a faj hogyan fejlődött és változott az évezredek során – nyilatkozta az orosz lapnak az egyik kutató, Albert Protopov.

Az óriásfarkas feje 40 centiméter hosszú, ami egészen különleges, mivel az egész állat mindössze 66-86 centiméterre nőtt.

Korábban ugyanezen a környéken 12 ezer évig jégbe zárt állattetemeket, többek között egy mumifikálódott barlangi oroszlánra bukkantak.

Forrás: Bors

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@qxy: A tudomány védelmében:
Adott a technikai hátterünk, ebből tudunk mi emberek gazdálkodni (ezért az "egy irány") . Lehet, hogy primitív ez a technológia, de maga az űrkutatás is csak 70 éves. Majd később jönnek a többi irányok is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
@Szeparepa2: Na ezért kérdeztem rá a tudósokra.- Mi van akkor ha mi . Ez az emberiség a törpe és azok akiket mi óriásnak nevezünk azok a normális méretűek? Össze néztek, és csak azt mondták, ez lehetetlen. Miért lenne az, Honnan tudjátok hogy az igazi ember az ekkora mint mi? .- Mert a tudomány szerint, De hát a tudomány sem tudja. Vagyis ?
papa.49
@qxy: Volt egy ismerősöm aki pontosan nem tudom megmondani milyen az Urálból származó kutyákat tartott, de a a kaukázusinál kb. 10 centivel magasabb, vagy jó 10 centivel hosszabb, és akkor pofája volt mint ennek itt a képen.. Az Emil az ismerős, azt mondta ezeket a kutyákat ott a medvék ellentartják, seccperc alatt végez a medvével...
F_Viktor
@qxy: Na ja, a lelkes amatőrök :-)
Az Orgueil meteoritok, Charles Dawson...
Szeparepa2
@qxy: A tudósok sok mindent tudnak, sok mindent nem tudnak, de nem hazudnak erről... őszintén megmondják ha valamit nem tudnak, ezért jó a tudomány. Pl óriásokról nem tudnak, óriás állatokról tudnak a múltban. A norma kérdése, teljesen szubjektív és relatív... Nem értem mi a kérdés... :D
durbincs
Ponty mint a momenytum ? amorfális ? gizda és még szakállas is ?
durbincs
@papa.49: Ócsával is megjárta -jobb ha nem bonyolódik bele ebbe is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. December 14., 23:53
Megvan a 2019-es X-Faktor győztese