A világ első óriásfarkas fejét találták meg a oroszországi Jakutföld északi részén található Abiszkij körzetében.

30 ezer éves óriásfarkast találtak

Az óriásfarkas, másnéven förtelmes kutya a kutyafélék családjának egy kihalt faja, amely a pleisztocén korban élt, ám az utolsó jégkorszak végével mintegy 10 000 évvel ezelőtt kihalt.

A tudományos szenzációnak számító, szinte teljesen egyben maradt farkasfejet 2018 nyarán találta egy helyi lakos az Indigirka folyó partján. Japán tudósok szerint a lelet 40 ezer évnél is idősebb lehet és korának egyik csúcsragadozója 2-4 éves lehetett, amikor elpusztult.

– Ez egy nagyon különleges felfedezés, az óriásfarkas szövetei, izmai és az agya is sértetlenek maradtak. Ha összehasonlítjuk a ma élő farkasokkal, megállapíthatjuk, hogy a faj hogyan fejlődött és változott az évezredek során – nyilatkozta az orosz lapnak az egyik kutató, Albert Protopov.

Az óriásfarkas feje 40 centiméter hosszú, ami egészen különleges, mivel az egész állat mindössze 66-86 centiméterre nőtt.

Korábban ugyanezen a környéken 12 ezer évig jégbe zárt állattetemeket, többek között egy mumifikálódott barlangi oroszlánra bukkantak.

Forrás: Bors

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@qxy: A tudomány védelmében:
Adott a technikai hátterünk, ebből tudunk mi emberek gazdálkodni (ezért az "egy irány") . Lehet, hogy primitív ez a technológia, de maga az űrkutatás is csak 70 éves. Majd később jönnek a többi irányok is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
qxy
Ez akkora butaság.
Óriás farkas. Ez olyan mint amikor találtak óriás emberi koponyát. Miért lenne az óriás, Nem mi vagyunk az elcsökült törpék? A tudomány csak egy irányba néz. Olyan mint amikor Óriás rádió teleszkópokat telepítenek az univerzumba kiküldik a rádió jelet. Nem lehetne agyalni azon hogy akik fognák a jelet azok rég túl vannak azon hogy rádió jelet fogjanak, Miért ragaszkodik a földi okos ember ahhoz a tényhez hogy igen is legyen nekik óriás rádió jel vevő készülékük. Millió és egy lehetőség van a kapcsolat felvételhez. De a földi ember el döntötte hogy csak ez az egy van? Nem nagyon buták ezek az okos emberek, De.
F_Viktor
@qxy: A tudomány védelmében:
Adott a technikai hátterünk, ebből tudunk mi emberek gazdálkodni (ezért az "egy irány") . Lehet, hogy primitív ez a technológia, de maga az űrkutatás is csak 70 éves. Majd később jönnek a többi irányok is.
papa.49
Ez nem is igazi szenzáció, a ma élő kutyák között is van amelyiknek majdnem ekkora a feje ...
qxy
@F_Viktor: Igazad van de hány éve is kémleljük az eget az idegenek után és küldünk rádió jeleket? Nem hiszemel hogy ennyi okos ember és ez nem jut az eszükbe.
Ezt el kell mesélnem de csak neked.
Fogadást csináltam a Tudomány egyetemen és a sok prof, és nagy fejek, nagy eszme futtatás és tények, teóriák, , Fel jött a szó a piramisokról. és a teóriák. Ki milyen könyvet jelentetett meg erről és az általa vélt dolgokról. eccer csak oda fordultak hozzám és meg kérdezték,.- Szupikám, neked mi erről a véleményed..- Nekem teljesen másés el mondtam.A sok " tudós nem kaptt levegőt és igazolták az ellentétét. Kőzet felépítés foszcílliák egyebek hogy ez lehetetlen. ,Na két hét és a tévébe a Spektrumon el mondták ugyan azt amit én mondtam és jöttek a dokik hogy - Te ezt honnan tudtad??? .- Honnan ? Csak onnan hogy én nem olvastam azokat a könyveket amiket ti ki adtatok. Mert látjátok? Van más is ami számotokra lehetetlen.De azért igaz is lehet ha ti erről nem is tudtok.Egy perc csend, kézfogás és tovább mentünk.
Vagyis, a tudomány számomra az amikor valaki illetékes azt mondja hogy Már pedig ez igaz mert ezért jártam ki a sok iskolát hogy igazam legyen. Nem egy beszélgetésünk volt a profokkal. Számomra nagyon érdekes volt ennyi féle emberrel beszélgetnem. Minap is fel dobtam nekik egy labdát a csillagközi utazás üzemanyag ellátásáról. Most agyalnak és az a fúrcsa nekik hogy ez hogy nem jutott még az eszükbe. Ja, nem vagyok kutató sem akárki. csak tudok és szeretek agyalni olyanokon amin kevesek. 10 éve találkozunk rendszeresen és nagyon jó társaság. Ők nem tudják, de nem is mondtam el hogy papíron csak egy hentes vagyok.Szoktunk csinálni vetélkedőket. Ki vannak akadva ha nem ők találják el a jó választ. Nagyon szeretem.
relatív
@qxy: Az emberek képzelőerővel rendelkeznek - különböző mértékban. Minél több adat ismeretében ezeket a 'képzelgéseket' egyre nagyobb mértékben követi kétség, és a tények igazolásának kényszere.

Az emberiség fejlődése ennek a folyamatnak mentén alakul, megdönthetetlen, tényleges fogódzkodóink ezeknek elismertségével nyújt lehetőséget a környezetünk mindjobban, mélyebben való megismerésére.

Csak a kétségeink eloszlása a vallások kialakulásához vezettek, melyek egyesket manapság IS azok végletes elfogadására ösztönzik, másokat a kétségeik viszik a jobb megismerés felé.

Bizonyos törekvések egyes maghatározott érdekek elérése végett terjesztik az állandóság ( teremtés ) elfogadását IS, az evolúció - a természeti törvények szerinti alakulása - ellenében !
Szeparepa2
Jó tehát akkor hármas hiba is van a címben. Egyrészt nem teljes farkast, csak a fejét, másrészt nem a farkast, csak a mumfikálódott holttestét (ami ugyebár még ha egész is lenne, sem lenne ugyanaz a objektum, mint maga a bizonyos ominózus farkas)...harmadrészt és tán ez a legfőbb hiba: NEM ÓRIÁS FARKAS VOLT!!! Az eredeti cikkben szó nincs óriás farkasról, hanem helyette jégkorszaki, szibériai ősfarkas, ami valamivel nagyobb, mint a sima szibériai farkas és ennek meg is felel a méreteiről leírt adat... Jobb lenne szerintem innen ezt a cinkes cikket leszedni inkább...
Szeparepa2
@qxy: Órásfarkasok léteztek, ősi természettani korokban (mint ahogy nagyon sok fajból volt óriás verzió, eleve kezdhetjük a dinókkal ugyebár), ezzel nincs gond, csak éppen EZ NEM AZ VOLT. Amúgy meg nyilván, hogy az aktuális civilizáció emberisége, az aktuális tudományos állapot szerint (illetve némiképp saját magához) mér mindent.
Pl a szibériai hegyi Jeti számára még az igazi óriásfarkas, ami megismétlem, ez szegény nem volt soha, sem lenne, csak egy csöpp pincsikutya... már ha létezne hegyi jeti (viszont óriás majomember simán nagy valószínűséggel létezett itt-ott és nagy eséllyel egy generációban volt a bizonyos órásfarkasokkal, kérdés hogy azonos lokációban is-e...) :D
qxy
@Szeparepa2: Na ezért kérdeztem rá a tudósokra.- Mi van akkor ha mi . Ez az emberiség a törpe és azok akiket mi óriásnak nevezünk azok a normális méretűek? Össze néztek, és csak azt mondták, ez lehetetlen. Miért lenne az, Honnan tudjátok hogy az igazi ember az ekkora mint mi? .- Mert a tudomány szerint, De hát a tudomány sem tudja. Vagyis ?
papa.49
@qxy: Volt egy ismerősöm aki pontosan nem tudom megmondani milyen az Urálból származó kutyákat tartott, de a a kaukázusinál kb. 10 centivel magasabb, vagy jó 10 centivel hosszabb, és akkor pofája volt mint ennek itt a képen.. Az Emil az ismerős, azt mondta ezeket a kutyákat ott a medvék ellentartják, seccperc alatt végez a medvével...
F_Viktor
@qxy: Na ja, a lelkes amatőrök :-)
Az Orgueil meteoritok, Charles Dawson...
Szeparepa2
@qxy: A tudósok sok mindent tudnak, sok mindent nem tudnak, de nem hazudnak erről... őszintén megmondják ha valamit nem tudnak, ezért jó a tudomány. Pl óriásokról nem tudnak, óriás állatokról tudnak a múltban. A norma kérdése, teljesen szubjektív és relatív... Nem értem mi a kérdés... :D
durbincs
Ponty mint a momenytum ? amorfális ? gizda és még szakállas is ?
durbincs
@papa.49: Ócsával is megjárta -jobb ha nem bonyolódik bele ebbe is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok