Nem csak a legnagyobb közösségi oldal felhasználói, az üzemeltetői is úgy ítélik meg, hogy túl sok értelmesnek nem nevezhető hozzászólással vannak tele a bejegyzések. Átalakítják a kommentfolyamot, hogy értelmesebb legyen.

Nehezebb lesz trollkodni – átalakul a kommentelés

Arra jelenleg is van lehetőség, hogy ne időrendbe rendezve nézzük egy-egy facebookos bejegyzésnél a hozzászólásokat, hanem a leginkább relevánsabbak kerüljenek elénk. Ez azonban sokszor nem hozza meg a kívánt eredményt, rengeteg olyan komment tűnik fel még így is, melynek jobb esetben csak semmi köze az eredeti poszt témájához, rosszabb esetben trollkodós-beszólogatós.

A Facebook ezért hozzányúl az algoritmushoz. Sokkal előrébb rangsorolják majd – azaz nagyobb eséllyel tűnnek majd fel a bejegyzés szűrt kommentfolyamában – azok a hozzászólások, melyekre maga a bejegyzés szerzője válaszolt vagy hangulatjellel reagált. Másodsorban nagyobb prioritást kapnak azok a kommentek is, melyekre a bejegyzést közzétevő felhasználó ismerősei reagáltak.

A gyakorlatban a várakozások szerint ez annyit tesz majd, hogy a magánszemélyek (nyilvános) bejegyzéseit nehezebb lesz idegeneknek széttrollkodniuk. A Facebook-oldalak által közzétett bejegyzések esetében szintén javulhat a látható kommentfolyambéli beszélgetés minősége, ott az oldal kezelői által lereagált hozzászólások kerülnek majd jobban előtérbe.

A bejelentés kapcsán a Facebook emlékeztetett rá, a bejegyzések szerzői ezután is moderálhatják a megosztásuk alá érkező hozzászólásokat, ha úgy érzik, hogy azok nem értelmes módon járultak hozzá a szószaporításhoz.

Forrás: hvg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Csecsenföldön nyelvkitépés, és ujjtörés jár a nem megfelelő kommentekért. Persze, ők nem a trollokra gondoltak szerintem.
fideszes gyökér
Rövid tanulmányozás után az algoritmus a következőt jelenti a valóságban:

Orbán Viktor posztja: Éljenek a stadionok, dögöljenek a magyarok!

Rezsiszilárd: csak így tovább, főnök!
Orbán: Örülök, hogy te is így gondolod
Kakadu: Eee... nagyon helyesen tetted, Főnök.
Kovácsné a földszint kettőből: Éljen a miniszterelnök úr! Mink mindannyian imátkozunk magáér!

. éljen
. éljen
. éljen
. éljen

1000. komment: az anyád picsáját, te büdös maffiózó ruszkibérenc cigány köcsög!
wpym
1,2 beszólásnál működni fog, de nagyobb mennyiségnél már nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.