Eltűnt mérőszámok és forgalomból kivont módszertanok nyomában. Stuart Sutherland brit pszichológus mondta: „Mindenki ismeri a szólást, miszerint statisztikával mindent be lehet bizonyítani, ez azonban csak akkor igaz, ha a statisztikát rosszul, nem megfelelően használják.” Az irracionalitásról szóló könyvében éppen azt a kérdést vizsgálta, hogy felelős pozícióban lévő személyek hogyan képesek a saját hiedelmeiknek, vagy rosszul levont statisztikai következtetéseiknek a hibájába esni.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Pl. azt hazudják, hogy a magyarok a rossz egészségügy, szociális ellátás és oktatás ellenére egyre hosszabban élnek, hiszen bármit kibírnak. Mégsem tudja a költségvetés a magyarországi "dübörgő" gazdaságból azon idősek életét méltó módon finanszírozni akik megtermelték az előző generáció felnevelésének költségeit és gondoskodtak a felmenőikről több évtizedes adó és járulékfizetés által. Egy kivételezett réteget leszámítva a magyar gazdaságot az idősb munkavállalók kényszermunkájával akarják jelenlegi potentátjaink működtetni miközben az életerős fiatalokat elüldözik a hazájukból vagy kilátástalan tanulás és munkanélküli létben hagyják tengődni. A jogállamiság és a szabadság napról napra csorbul Magyarországon milliók életében, O1G és a közösből lefizetett kül és belhoni nertársai pedig nagyon meg vannak sértődve, ha fasisztának tekintik őket a világban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” – érvelnek a statisztikában nem bízók rendszeresen, legtöbbször Churchillre hivatkozva.
RonaGyuri
@Eladott Ország: Churchill szerint "'I only believe in statistics that I doctored myself'". A magyar fordítás egy kicsit félreértett; szó sincs hamisításról - amiben a KSH nagy - csak értékelésről, értelmezésről, illetve magyarázatról!
Eladott Ország
@RonaGyuri: KSH elemzése, értékelése szerint ( párthatározat alapján) Magyarország a korlátlan lehetőségek hazája és
a statisztika alapján valóban feltételezhetnénk, hogy kánaán van idehaza.
uploads.disquscdn.com/images/dfa44070f44e1bb6ffaa321f09683ce6936c947556be5c0024e289bf204aee2a.jpg?w=600&h=448
kokopelli
@RonaGyuri: tudod,nekem elég volt a német (nyugatnémet !) nyelv,mert az angolból a nejem
egyszerűen kizárt! A gyakori tengerentúli utazásainkon,mindig ő volt a szóvivő,mert ő az USA-ban
sajátított el (déli dialektet) a nyelvet fiatal korában a kereszanyjánál! (Columbia,Maryland!) (:-()
..sajnos!
RonaGyuri
@kokopelli: nekem - szerencsémre, bár elég sokba került =)) - nincs feleségem, így ebben önkiszolgáló vagyok! =))
Igaz németből érettségiztem, angol a munkanyelvem és dolgoztam francia nyelvterületen is! =))
kokopelli
@RonaGyuri: még máig is sajnálom,hogy hagytam magam,de valami kevés ragadt rám,és megpró-
báltam stikában a tanulást is! Az egyik kommentelő itt ki akart röhögni a nejem nagynénje miatt, aki
Marylandben (Columbia település) lakott,és amikor tele volt a "hócipője az amiktól" akkor visszajött Európába,holott jó volt startolni az utakra Washingtonból tovább nyugatra"! (vagy NY-ból)... (:-()

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.