Az Orion űrkapszula építése befejező fázisba ért. De nem biztos, hogy McLane lesz a parancsnoka. A NASA bejelentette, hogy hivatalosan is elkészült az Orion űrhajó, amely a jövőbeli holdra szállás(ok) – az Artemis-program – fő járműve lehet. A bejelentést az Apollo-11 küldetésének 50. évfordulójára időzítették, amikor Mike Pence amerikai alelnök meglátogatta a floridai Kennedy Űrközpont Neil Armstrongról elnevezett épületét Buzz Aldrin és Rick Armstrong (Neil fia) társaságában.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért vannak hasonlóságok

sem így, sem úgy, sem amúgy nem állíthatjuk, hogy ez itt nálunk amerika, de azért vannak hasonlóságok

Az Apolló-11 és a Holdra-szállás hír-cunamiájában majdnem elsüllyedt, hogy „A NASA bejelentette, hogy hivatalosan is elkészült az Orion űrhajó, amely a jövőbeli holdra szállás(ok) – az Artemis-program – fő járműve lehet.”. A nasa.gov-on olvasható „Vice President Unveils NASA Spacecraft for Artemis 1 Lunar Mission on Moon Landing Anniversary” című cikkből kiderül, hogy azért az az elkészült az egy költői túlzás, hisz csak arról van szó, hogy egy része készült el.
De ettől még ünnepelni, ünnepélyesen bejelenteni lehet! Akár még többször is és igazi átadási ünnepségekkel, ahogy ez mifelénk szokás! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.