Benkő Tibor szerint nem tárgyalnak erről. Korábban a Direkt 36 szellőztette meg, hogy a Magyar Honvédség F-35-ös vadászrepülőgépek beszerzéséről tárgyal, a hírt később a Magyar Nemzet is - áttételesen - lehozta. A lapértesülések arra is kitértek, hogy a svéd Gripen vadászgépek lízingszerződése 2026-ban jár le, ekkor vehetné meg a gépeket a honvédség, de erre nem biztos, hogy sor kerül. Helyette vennénk az Egyesült Államoktól a Lockheed Martin által gyártott F-35-ös vadászgépekből. Ez a típus jelenleg a világ egyik legdrágább vadászrepülője (kb. 100 millió dollárba kerül), és szakértők szerint ár-érték aránya pocséknak mondható.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A mi jó Viktorunk ezek szerint mégsem volt elégedett az amcsi elnökkel??? =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Csak egy páva-tánc volt?

Benkő Tibor szerint nem tárgyalnak F-35-ös vadászrepülőgépek beszerzéséről

Pontosabban még csak nem is tárgyalnak róla, pedig – mint ismert – a Fehér-házi meghívó reményében ez meglengetésre került, sőt egyes források szerint a látogatás során is szóba került.
Most azonban képviselői kérdésre válaszolva a mi derék hadügyérünk „Benkő Tibor kategórikusan cáfolta, hogy a Magyar Honvédség a Lockheed Martin által gyártott F-35-ös vadászrepülőgépek beszerzéséről tárgyalna ”! =))
silber13
@RonaGyuri: Nem tudom kinek a pihent agyában született az F-35-ös gondolata, bár van egy tippem: ugyanaz a kiötlő aki Gripeneket akarta, hatalmi szóval, hozzáértés nélkül!
Qqberci
Nagy üzlet lett volna idehozni az F35-öket aztán megmutatni Putyin érdeklődőinek...
silber13
Meg aztán mi a fenéből fogjuk kifizetni a Leopárd 2 harckocskat és a PZH 2000 önjáró lövegeket? És akkor itt álmodozunk F-35-ös gépekről! Persze, minden fegverzet nélküli gépekről lenne szó.
Sámannus
Csak addig amíg a huzat be nem visz a kolostorba egy a szélben szállingózó csekket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.