A Tesla Model S a hírek szerint önvezető módban haladt, amikor ütközött egy előtte haladó platós járművel, majd nem sokkal később felrobbant Moszkvában.

Felrobbant egy Tesla az út közepén – videó

A baleset egy helyi nagyvállalat az Aricapital, 41 éves főnökének, Aleksej Tretjakovnak az autójával történt, amelyben két gyermekével utazott. A helyi média szerint mindhárman súlyosan megsérültek és kórházba szállították őket. Mint látható, a Model S röviddel a baleset után felgyulladt, majd felrobbant.

A baleset kapcsán a helyi források hangsúlyozták, hogy a nem a robbanásban sérültek meg az utasok, hanem az ütközés során.

Az első hírek szerint a kocsi Autopilot módban volt. Hasonló eset történt már korábban is, amikor egy Tesla egy útkarbantartó autónak csapódott Kínában, még 2016-ban – emlékeztet az Electrek oldal.

A Tesla időről időre közzétesz baleseti riportokat, amelyben a legutóbb azt közölték, hogy náluk 170 millió mérföldenként történik egy tűzeset, miközben átlagosan egyébként minden 19 millió kilométerre jut egy autótűz az USA-ban. (Ez persze egy összesített adat, tehát az egyes márkák nem feltétlen szerepelnek rosszabbul mint a Tesla, ráadásul mint írják, ebben pont a balesetek nyomán keletkezett tüzek nincsenek benne.) A riport itt inkább azt hangsúlyozza, hogy Autopilottal ritkábban karamboloznak, mint nélküle.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A riport itt inkább azt hangsúlyozza, hogy Autopilottal ritkábban karamboloznak, mint nélküle.

Meg jó. Hány százaléka az úton futó jarmuveknek rendelkezik autopilottal?
AZ biztos en sosem bíznam a magam és családom életét egy autopilotara. Egyebkent is mi abban az élvezet ha egy robot vezet helyettem?
Peller Anikó
@Yoda69: Pedig lehetne, amint az autó mutatja, megsérült az akku és lám,

www.youtube.com/watch?v=BLc74Qpvweg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.