Ethan Chappel a Perseidák meteorrajt akarta megfigyelni, amikor a kamerája rögzített egy különleges eseményt a Jupiteren.

Ha ez a Földdel történik, mind meghalunk

A texasi Ethan Chappel augusztus 7-én kapott lencsevégre egy igen különleges pillanatot: azt, ahogy egy hatalmas égitest becsapódik a Jupiterbe.

Chappel a Persediák meteorrajt figyelte meg, a távcsöve és a kamerája azonban a Jupiter felé nézett. Amikor a számítógépén futó szoftver feldolgozta az adatokat, a program – ami a becsapódások okozta villanások detektálására is be volt állítva – azonnal bejelzett. Kiderült, sikerült egy fényes villanást lencsevégre kapnia a Jupiter egyenlítői övének déli részénél.

Forrás: hvg.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Egy fenet,... Az tortent volna csak, mint ami a Tunguzka eseteben tortent. Egy nagy kornyezetben valoban rettento nagy irtast vegzett a becsapodo meteor, de azert a vilag nem dolt ossze, es szaporodtunk is az elmult evszazadban a Tunguzka utan is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Eriksson: pedig nagyon jo helyen kerested! Az angol nyelvu bejegyzes folott van a keknyilas video, es az angol szoveg ALATT van a belinkelt cikk forrasa, a "Forras: hvg.hu" Lehet, hogy ket gyors klikkel indulna csak el, de nagyon kell am figyelni, mert valoban csak egy paranyi pillanatra villan fel a feher feny - es csak akkora, mint kb. egy makszem... De orulok, hogy megtalaltad mashol...
Eriksson
@karma1: Hát... Mindenesetre jól benéztem akkor az eredeti cikket, mert komolyan meg voltam győződve, hogy arról a jellegzetes nagy "szem"-ről van szó.
Kutakodtam és találtam egy képet a gugliban. Igaz, hogy nem gif. Erről lenne szó?
pbs.twimg.com/media/EBbdVtJX4AAcxOu.jpg:large
karma1
@Eriksson: Gratula, nagyon ugyi vagy! Valoban ez a kep is azt mutatja, csak ez egy sima foto, nem mutatja az utkozest, csak azt az ezredmasodpercnyi feher villanast! Tenyleg ugyes vagy - na, akkor jobb oldalon van az a furcsa nagy voros folt (ez is nagyon erdekes szerintem, mert nagyon elter a kornyezettol ) es a baloldalon meg az a paranyi feher villanas...:o))
Hat ma aztan jol megdolgoztad a guglit!...:o)) Szep napot, nekem mar keso ejjel; van...
Eriksson
@karma1: Köszi az eddigieket is. Jó éjszakát és jó pihenést kívánok!
terlasz
A "mind meghalunk" pötty egy vicc, feltűnési viszketegség része.
karma1
@Nessy: Azt megertem. A Tunguzkanak is azert sok az ismeretlen tenyezoje, mert elegge lakatlan teruletre esett le, es akik akkoriban a kozelben eltek, hat nem nagyon versenyezhettek eszben mondjuk Einstein papaval...:o))) Egy csomo sugarzasi anomalia van a kornyeken, amire nincs magyarazat, elpusztult egy csomo fa az erdosegben, szoval van rajta mit kutatni, de igazad van, ha mondjuk Magyarorszagra pottyanna le egy ilyesmi, akkor nagy valoszinuseggel orokre eltunnenk a terkeprol. De a kornyezo orszagok se usznak meg karok nelkul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.