Szerda hajnalban hirtelen megnövekedett a háttérsugárzás értéke Magyarországon.

Megkétszereződött a háttérsugárzás Magyarországon egy kis időre, ez az oka

A katasztrófavédelem honlapja szerint hajnali fél három után egyszer csak emelkedni kezdett, és a stabil 146 nSv/óra (NanoSievert/óra) értékről előbb felkúszott 200-ra, majd hajnali fél ötkor 206 nSv/óra értéken tetőzött, ezután lassan visszaállt az átlagos értékre, hívta fel az Index figyelmét a változásra egy olvasó.

Mivel az Oroszország északi részén bekövetkezett nukleáris robbanás miatt kicsit mindannyian érzékenyebbek vagyunk az ilyen esetekre, megkérdeztük az Országos Atomenergia Hivatalt a háttérsugárzás szintemelkedésének miértjére.

A hivatal válasza szerint az emelkedésnek nincs köze a robbanáshoz. Az ilyen jelenség teljesen természetes nagy esők idején, a háttérsugárzás értéke könnyen megkétszereződhet.  Az esőcseppek ilyenkor a földfelszínre mossák az addig a magasban lebegő, radioaktivitást kiboácsó részecskéket a levegőből – válaszolt az atomenergia hivatal az index.hu érdeklősére.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
"Mivel az Oroszország északi részén bekövetkezett nukleáris robbanás miatt kicsit mindannyian érzékenyebbek vagyunk az ilyen esetekre, megkérdeztük az Országos Atomenergia Hivatalt a háttérsugárzás szintemelkedésének miértjére.
A hivatal válasza szerint az emelkedésnek nincs köze a robbanáshoz"
Hajazik csernobilra
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desir62
Az idióta mondjak az esok okozzak, hat bazdmag mi hozna ide?
Sámannus
Valószínű hogy meg kerülte a felhő a földet. Logikusabban hangzik. A muszkának véresre nyalják a hátulját. Nem szabad emberek ez neki is fáj!
Jozefina
Atomenergiai hivatal??? Ott ennyire hülyék vannak, vagy nem merik kimondani az igazságot!!!???
Sámannus
Legalább a tehéntejet óvatosabban, a salátát pedig mosva egyétek. Egyetek jódozott sót is. Egyszer már lapítottak illetékesek, mint a szar a fűben. Nem kéne csak utólag okosnak lenni.
F_Viktor
Úgy látszik az Országos Atomenergia Hivatalt is magáévá tette a NER-társak, de legalább megtudtuk, hogy a fránya eső okozza az emberiség halálát.
papa.49
Akárcsak 1986. ban akkor se szóltak semmit a hivatalos szervek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok