Szerda hajnalban hirtelen megnövekedett a háttérsugárzás értéke Magyarországon.

Megkétszereződött a háttérsugárzás Magyarországon egy kis időre, ez az oka

A katasztrófavédelem honlapja szerint hajnali fél három után egyszer csak emelkedni kezdett, és a stabil 146 nSv/óra (NanoSievert/óra) értékről előbb felkúszott 200-ra, majd hajnali fél ötkor 206 nSv/óra értéken tetőzött, ezután lassan visszaállt az átlagos értékre, hívta fel az Index figyelmét a változásra egy olvasó.

Mivel az Oroszország északi részén bekövetkezett nukleáris robbanás miatt kicsit mindannyian érzékenyebbek vagyunk az ilyen esetekre, megkérdeztük az Országos Atomenergia Hivatalt a háttérsugárzás szintemelkedésének miértjére.

A hivatal válasza szerint az emelkedésnek nincs köze a robbanáshoz. Az ilyen jelenség teljesen természetes nagy esők idején, a háttérsugárzás értéke könnyen megkétszereződhet.  Az esőcseppek ilyenkor a földfelszínre mossák az addig a magasban lebegő, radioaktivitást kiboácsó részecskéket a levegőből – válaszolt az atomenergia hivatal az index.hu érdeklősére.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Úgy látszik az Országos Atomenergia Hivatalt is magáévá tette a NER-társak, de legalább megtudtuk, hogy a fránya eső okozza az emberiség halálát.
desir62
Az idióta mondjak az esok okozzak, hat bazdmag mi hozna ide?
Sámannus
Valószínű hogy meg kerülte a felhő a földet. Logikusabban hangzik. A muszkának véresre nyalják a hátulját. Nem szabad emberek ez neki is fáj!
Jozefina
Atomenergiai hivatal??? Ott ennyire hülyék vannak, vagy nem merik kimondani az igazságot!!!???
Sámannus
Legalább a tehéntejet óvatosabban, a salátát pedig mosva egyétek. Egyetek jódozott sót is. Egyszer már lapítottak illetékesek, mint a szar a fűben. Nem kéne csak utólag okosnak lenni.
F_Viktor
Úgy látszik az Országos Atomenergia Hivatalt is magáévá tette a NER-társak, de legalább megtudtuk, hogy a fránya eső okozza az emberiség halálát.
papa.49
Akárcsak 1986. ban akkor se szóltak semmit a hivatalos szervek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.