Brazíliától vásárolnánk. KC-390-es közepes katonai szállító repülőgépek beszerzéséről tárgyal Magyarország Brazíliával helyi lapok szerint – szúrta ki a Jogalappal. A KC-390-es szállító repülőgépeket a brazil Embraer vállalat gyártja, egy rendkívül korszerű típusról van szó, melynek rendszeresítése még csak most folyik a brazil légierőben. A gép hasznos terhelése 26 tonna, körülbelül 80 katona vagy egy kerekes páncélozott harcjármű szállítására alkalmas. A brazil légierőn kívül a portugálok is rendeltek már a merevszárnyúból. A KC-390-esek jó eséllyel a Honvédség utolsó, kiöregedett An-26 típusú szállítógépét váltanák fel.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mint egy falat kenyérre …

A magyar honvédség újabb repülőgépeket vásárol

A közelmúltban beszerzett „csapaszállítók” után, most újabb beszerzés várható. Ráadásul Brazíliából.
A KC-390-es szállító repülőgépeket a brazil Embraer vállalat gyártja, hasznos terhelése 26 tonna, körülbelül 80 katona vagy egy kerekes páncélozott harcjármű szállítására alkalmas.
Erre biztos nagy szükség lehet! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.