2020. január 1-jétől kiterjeszti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az önkéntes nyugdíjpénztárakra is a megtakarítási célú életbiztosításoknál régóta használt Teljes Költségmutatót (TKM). A modellszámítást tükröző mutatószámnak köszönhetően végre megtudhatjuk, hogy az önkéntes pénztárak tagjai a befektetéskor elvont, működési és fedezeti tartalékba kerülő összegeken felül milyen közvetett, mögöttes díjakat kell, hogy kifizessenek és összehasonlíthatóvá válnak régi riválisuk, a nyugíjbiztosítások költségterhelésével is.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez valahol egy üdvözlendő dolog is lehetne,

persze egy olyan országban, ahol nincs ilyen előélete a témának

A porfolio.hu számol be róla, hogy „2020. január 1-jétől kiterjeszti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az önkéntes nyugdíjpénztárakra is a megtakarítási célú életbiztosításoknál régóta használt Teljes Költségmutatót (TKM)”. Pontosabban Matolcsy emberei – most konkrétan: Nagy Koppány, az MNB biztosítási és pénztári felügyeleti igazgatóságának igazgatója - azt állítják, hogy „az MNB kiterjeszti a TKM-mutatószámot az önkéntes nyugdíjpénztárakra is ajánlás formájában, ez a mutatószám TKMnyp névre fog hallgatni”!
Nos túl azon, hogy Matolcsyék erősen unortodox fertőzöttek, s hogy értékelési szempontjaik – különösen a mutatóik – ha lehetséges még a KSH adatainál is sokkal messzebb vannak a valóságtól, még ennél is keményebb tények késztetnek fenntartásokra.
Igen ez a bagázs is eminens szerepet játszott ártunk és qurmányunk egyik legnagyobb szélhámosságában a Manyup pénzek lenyúlásában és a vonatkozó gátlástalanul hazug és dilettáns kimutatásokban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.