Nagyszerű kilenc hónapon vannak túl a nyugdíjkasszák. Az alapok több mint negyedénél 10 százalék fölött van a hozam, és a többi portfólió is jól teljesített. A szuperkötvény elbújhat mögöttük. Az idei év eddig kiválóan alakult a nyugdíjpénztáraknál, a portfóliók többsége megverte az inflációt, sőt a szuperkötvényt is. Azok az alapok, amelyek akár minimális hozamot is vállaltak időarányosan reálhozamot értek el, sőt még a klasszikus alapok közül is többnek sikerült ez a bravúr.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ismét egy fityesznyik kifejezésre derült fény

na jó, aki egy kicsit is ért a pénzügyekhez, az tudta, hogy baromság

Mottó: egy barátom szokta mondani, igaz ő cigire:
Jobb ha én nyúlom le, mintha egy idegen! =))

Manyup-olás idején ártunk és qurmányunk kedves szlogenje volt, hogy meg kell menteni a nyugdíj-vagyont mert a spekulánsok eltőzsdézik. Nos azóta az a kevés – állítólag Matolcsyék is -, akik vállalták a veszélyt meglehetősen jól megvannak az eltőzsdézőkkel.
„Az idei év eddig kiválóan alakult a nyugdíjpénztáraknál, a portfóliók többsége megverte az inflációt, sőt a szuperkötvényt is. Azok az alapok, amelyek akár minimális hozamot is vállaltak időarányosan reálhozamot értek el, sőt még a klasszikus alapok közül is többnek sikerült ez a bravúr.” – írja napi.hu. Amiben valójában semmi különös, hisz évek óta nagyon hasonló eredményeket lehet látni.
A cikk címe azonban poénnak is jó: „Felhizlalták a nyugdíjvagyont: mutatós számok érkeztek”!
Ami persze nagyon nem azt jelneti, amit értelem szerint kellene. Lévén már nem is tagadott tény, hogy a nyugdíjvagyon – akkoriban alsóhangon is több mint 300 milliárd – szőrén szálán eltűnt.
Azt persze én sem kétlem, hogy legalább hasonló mértében sokasodott azok zsebében, ahova eltűnt! =))
kereső
@RonaGyuri: 3000 milliárd, csak egy nulla, de mekkora különbség.
papa.49
Ha valóban van pénz a nyugdíj alapoknál, akkor ,,azt is lenyúljuk,, (csuti) !!!
RonaGyuri
@kereső: @kereső: köszike jogos elgépeltem! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.