Ötszáz évvel a halála után kiderült, hogy a Boszporuszra tervezett híd forradalmi ötlet volt. Ötszáz évvel Leonardo da Vinci halála után a géniusz alkotó újabb tervéről derült ki, hogy az tökéletesen működött volna. A hidat megrendelő II. Bajazid oszmán szultán azonban nem volt elég bátor ahhoz, hogy felépítse a hatalmas és stratégiai fontosságú átkelőt, amely Isztambult kötötte volna össze a túloldalon lévő Galatával, a Boszporusz mellett.

(Forrás: index.hu, RonaGyuri által)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem kétlem, hogy működött volna,

ösmervén a többi ötletét ez nem is igazán kétséges, azonban az elkészítés már annál inkább

Az MIT-News cikke alapján a derék index.hu számol be róla, hogy „Ötszáz évvel Leonardo da Vinci halála után a géniusz alkotó újabb tervéről derült ki, hogy az tökéletesen működött volna. A hidat megrendelő II. Bajazid oszmán szultán azonban nem volt elég bátor ahhoz, hogy felépítse a hatalmas és stratégiai fontosságú átkelőt, amely Isztambult kötötte volna össze a túloldalon lévő Galatával, a Boszporusz mellett. ”
A mérnöki tudományok egyik csúcsszervének tekintett MIT mérnökei elkészítették a méretarányos modelljét és valóban megállt, sőt stabil volt.
Tényleg csak egy aprócska, iciri-piciri gond van. Arról, hogy miképp lehetne megépíteni – akár manapság is =)) – arról – ahogy a csodás mester sem tett említést– nem szól a fáma!!! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: a dolog praktikus oldalát megvilágítandó; lélegzet-elállítóan szép a Millau Viaduct. Egy csodát tervezett Norman Foster, de kellett hozzá Michel Virlogeux , aki meg is tudta építeni! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. October 17., 17:28
Ez a két cég tényleg tud brandet építeni
Szórakozás - 2019. October 17., 16:52
Vajna Tímea még gyászol