Az alábbiakban közöljük az Alapjárat.hu felmérését, amelyben 1017  magyar állampolgár véleményét kérdezték az elektromos autó vételét illetően. A legnagyobb aggályokat a magas vételár, a macerás töltés és a kicsi hatótáv jelentik.

Forrás: autosajto.hu
Feltöltő: wtib
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Szerintem a leginkább a magas vételár. Mert munkába járni, városban furikázni, sokaknak elég lenne 60-120 km-es hatótáv, meg egy sima konnektoros töltő. Persze ha egy ilyen újkorában jóval drágább, mint egy otto motoros és a várható élettartama alatt bele tankolt üzemanyag és ráköltött szervíz díja, Akkor nem igen marad más.
Én pl. még életemben nem kötöttem autóra (vétel- és eladási-ár különbözettel, üzemanyagostól, szervizestől) annyit, amennyibe a legkisebb villanyos cucc kerül újonnan!!! Pedig 20 éve van saját kocsim, és 13 éve 28km-re dolgozom a lakhelyemtől... ;-)
Szóval nem "csoda" ez, hanem egyszerű matek!
36
@KisGenyo2: Nagy divat és üzlet ez is, amire a multik rávetették magukat. Ez így kész zsarolás!

Nemrég álldogáltam egy parkolóban, tettem vettem a kocsim körül, amikor megállt tőlem nem messze egy huszon-éves párocska, teljesen elektromos autóval. A nő bement az egyik multi boltjába, a srác meg elkezdett zabálni a kocsiban, Mekis! kaját, műanyag dobozokból! aztán három! műanyag dobozt vágott bele a szemetesbe-nagyjából tele is lett vele a kis kuka gondoltam- Jót somolyogtam a divat patkányon. Ez a környezetvédelem? Én egyébként ekkor már dohányoztam a szemetes mellett és a srác úgy nézett rám mint a véres rongyra. Láttam az arcán az utálatot, hogy én mekkora környezetszennyező vagyok. Bravó!
luiz
Családi háznál egy 40-50 kwh-s akkut 2 kwh-val feltölteni 30 óra, reménykedve, hogy nem ég le a ház.
Ha ezt nem szeretnénk, ki kell építeni egy külön töltőhálózatot, állomást, kb 1 misi pluszban. Mondjuk ez semmi a kocsi árához képpest.
De aki a 10. emeleten lakik, neki ez a lehetőség kilőve. Bolyonghat órákat a vársorban szabad töltő után kutatva, mert hála az égnek egyre több a paraszt, aki csak parkolónak használja a töltőket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.