A kormány kilenc évvel ezelőtt fenyegette meg a magán-nyugdíjpénztári tagokat, hogy elveszi az állami nyugdíjat, ha nem lépnek vissza az egypilléres rendszerbe. Aki ellenállt, nagyon jól járt, de azok sem panaszkodhatnak, akik önkéntes pénztárban takarékoskodnak a nyugdíjas éveikre.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Ez csak az egyik acélkemény bűncselekmény, amit elkövettek a társadalom ellen. Emlékszem, amikor KÖTELEZŐ volt belépni valamilyen magánnyugdíj pénztárba. A munkahelyemen világossá tették, ha nem lép be valaki, megkapja a munkakönyvét. Zsarolás volt a javából, az ember kisgyerekkel nem mert kockáztatni. Aztán 10-11 múlva ellopták, csakúgyám...minden következmény nélkül...szép volt, fiúk, ez igen! Remélem az a pénz végül a ti kezetekből is oda kerül, ahova nagyon nem szeretnétek. :D
Jozefina
Pontosan a fiataloknak kellene észbekapniuk és már most kalkulálni, hogy mi várható, ha elérik a nyugdíjkorhatárt??? Sok-sok felvilágosító munka és tények bizonyításával kell rá venni őket az öngondoskodásra!!!
RonaGyuri
@Jozefina: a "felvilágosító munka" nagyon más irányban buzgólkodott! =))
tudode
Az origó cikkei tanúsága szerint beetetésként először 14 hónapra fagyasztotta be (azzal az indokkal, hogy így csökkenthető az államadósság)) az akkor már szektafőnök, aztán végleg, azzal riogatva, hogy aki nem lép ki annak nem lesz állami nyugdíja, de aztán az alkotmány, vagy milyen bíróság beleköpött a tányérjukba, mégis jogosultak lesznek a manyup tagok állami nyugdíjra:
.
--- Így államosították a magánnyugdíjpénztárakat - kronológia
.
www.origo.hu/gazdasag/20110818-a-magannyugdijpenztarak-allamositasanak-kronologiaja.html
-----------------------------
.
.
---Selmeczi: Magánnyugdíjpénztárak nélkül kisebb lenne az államadósság
.
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110808-magannyugdijpenztarak-nelkul-kisebb-lenne-az-allamadossag-a-miniszterelnoki-megbizott-szerint.html
...
.
Akkor kellett volna KIVÜL TÁGASABBAT MUTATNI ENNEK A GÁTLÁSTALAN, SZAVA HIHETETLEN szektának, de már késő, mert úgy belakták az országot, mint szegények ágyába a házi poloska!!!
.
((( A világháló nem felejt, felér szinte minden szinten az elkövetkező vádbeszéddel. ))))))))))
emerencia
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Akkor már nem volt munkakönyv. Nekem viszont nem javasolták a belépést mert kb.43 éves voltam és az akkori 55 éves nyugdíjkorhatáromig úgysem tudtam volna elég pénzt gyűjteni. Azóta kétszer emelték a nyugdíjkorhatárunkat, másodszorra az ötvenharmadik évemben. (Bajnai, 2009) A törvényhozók önkényeskedéseire előre felkészülni nem lehet! Most idősen próbálom elérni valahogy a nyugdíjat. Ha ez az O1G féle rendszer sokáig fennmarad, ti sem fogtok jobban járni. 60 után ugyanis az ember vázrendszere már nagyon sok szakmában nem bírja a fiatalokkal való versenyben a munkát. Rehabilitáció nincs, az egészségügyi szolgáltatások rosszak és nehezen hozzáférhetők. Fájdalmakkal küszködve is bírni kell a melót. Következmény: betegség, korai halál. Ez a céljuk. A halottaknak már nem kell nyugdíjat fizetni.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@emerencia: Ezt elég jól tudom magamtól is. Én akkor voltam fiatal, mint olvashattad, pici gyerekkel. Az egészségügyet picit ismerem, csak 32 éve dolgozom benne és minden felmenőm, rokonom egészségügyis volt ápolónőtől orvosig. Ez elég?
Csizmás Kond
...mongyuk ez nem pont így volt de van aki ezt akarja hinni.
verőce21
Csak jól jártak, akiknek azt a kötelező magánnyugdíjpénztárát megszüntette a Fidesz!
Ez a mai manyup már nem ugyanaz a "magas működési költségű"! - ezért megtévesztő az összehasonlítás.
verőce21
Ez a cikk is, a biztosítási ügynökök ingyen reklámozása itt!
(Akik viszont jól éltek a pénzetekből!)
RonaGyuri
elképesztő, hogy Orbán alfelének lefetyelése a birkáknál micsoda retardációt okoz!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.