Magyarország sztorija is bekerült a Saxo Bank minden évben elkészített, következő évre vonatkozó 10 legmeghökkentőbb jóslata közé. Ez a lista olyan sztorikat tartalmaz, amelyek bekövetkezésének csekély az esélye, de óriási lehet a (piaci) hatása. A magyar sztorit a Saxo vezető közgazdásza írta az anyagba, mert szerinte Magyarország 2020 végéig lépéseket tehet az EU-ból való kilépésre, hiszen annyira eldurvulnak majd a viták Brüsszellel és az EU-pénzek is megcsappannak, mindez pedig a befektetők megriadása miatt 375-ig lökheti majd a forintot az euróval szemben.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Megoldódik az ügy, ha bekövetkezne, kicsit elkésett a politikus zsenink, mert ahogy megítélte, "Annak a miniszterelnöknek, akinek a regnálása alatt 300 Ft fölé megy az Euro árfolyama, le kell mondania!" Mini elnök úr, mi a garancia, hogy 375 Ft-os árfolyamnál lemond, ha 330 fölött sem tette meg?
RonaGyuri
@nezelodo: Őfeneségének a kacsa-csőrrel IS komoly gondjai vannak! =))
nezelodo
Tipikus lumpem-potyalesés... Mi lesz akkor a Lölö cégbirodalom "szárnyalásával", és a Nemzethy Vejkó zsebének tömésével? Azoknak is létra kerül a vállára, vagy egy kecskefarmra számüzetnek?
görbetükör
@Shikari: igazi illibsi tempó.
A pénz a trágya, nem gondolod? Ja, annak nincs szaga, csak a szőlő savanyú.
görbetükör
@Shikari: Igen, azoknak kell fizetni, sőt megfizetni, akik lerabolták az országot. Isten nem hagyja büntetlenül őket!
advocat
@Shikari: Jól látod! Csak és majd utána éhendöglünk. Jön majd a vám és ilyen "vidámságok". A 375-ös € meg majd meglátszik az árakon,. Igen, Misike nem kell ezért külföldre utazni, nyaralni.
36
Nagyot és gyorsan gyengült a forint az elmúlt időszakban. Az élelmiszer aranyáron kapható. A béremeléseket elinflálja. Nem lesz, gazdasági válság, hanem már benne vagyunk. Sajnos.:(
solidedge
Jól mondták Orbánék hogy szárnyalunk. Repülünk az EU-ból.
Nessy
@Shikari: Tiszteletel közlöm, hogy a 90-s évek elején, amikor nagyon sok termelő üzem megszűnt, és a piacainkat "eladtuk", az Antall és az I.Orbán kormány volt hatalmon! Mostanság hány milliárdot ad a kormány a multi cégeknek? Tény, hogy ha kilépnénk az Unióból, hazánk nagyjainak külhoni számláit nem érintené, nekünk meg marad: mi volt, a puszta lét! Igaz, ahogy eddig is csak nyűg számukra az új gazdag kegyenceken kívűl mindenki!
36
De ha 22-ben jön/ne a libsi oldal, jön/ne majd az IMF is megint, "megmentőként". Kb. 6-7 évig király lesz megint az élet, "ingyen" hitelekkel, de csillagászati közüzemi díjakkal, stagnáló bérekkel és kedvezmény megvonásokkal, majd megint csőd. Olyan ez a magyar gazdasági élet, mint a hullámvasút.:(
36
A lényeg, hogy minden oldalon, parlamentben, önkormányzatoknál, a "kiigazítás" megtörtént a politikusok bére tekintetében.:( Nem csoda hogy a fiatalok nem politizálnak, inkább a virtuális valóságban élnek, xarva a világra.:(
Nessy
@36: Ha jól értem, akkor vagy marad a jelenlegi "szárnyalás", vagy esetleg egy új kormányt csak és kizárólag az ellenzéken kívűliek alakíthatnának? Maradnak a marslakók!
Nessy
@Shikari: Én ugyan csak a két kormányt neveztem meg, akik abban az időben elég erőteljesen ezt tették, de ha te ennek látod őket, ám legyen hited szerint. Gondolom, akkor a mostani milliárdokat is, amit azért fizet a kormány, hogy ide jöjjenek, az ellenzék fizeti. Bár ebben van valami! Mindannyian fizetjük.
jesz
375 Ft/ euró? Fasza... Ezért van ennyi pénze a hatalomnak.. A nép önként összedobja. Nem elég a 27%-os adó a fogyasztási cikkeken, még ez is. Miközben a betéti kamatokat szabadszemmel nem is látni...

Aztán van ám még néhány ötlete a hatalomnak...csak dőljön a pénz...a nép boldogan adakozik, mert a vezetők megérdemlik.
KisGenyo2
Na akkor most kell elkezdeni shortolni az ajrót. ;-)
Ekkora kamu jóslatot még a qtya nem b@szott!
De riogatni nagyon ügyesen lehet vele. A riogatás bizonytalanságot, az pedig ingadozó árfolyamot hoz. Na abból lehet igazán jól kaszálni az olyan pénzembereknek, mint pl. a SorosGyuri.
Nostradamus elmehet a sunyiba! XD
kereső
Én nem tartom annyira lehetetlen "jóslatnak" ezt.Nem is jóslat, hanem inkább a jelenlegi folyamatokból levont következtetések, ami már jóval túllép a jóslás keretein. A kormány /MNB részéről egyre erőteljesebb információk jönnek az eurázsiai kapcsolódásokról.A forint árfolyamát meg mostanság semmiféle külső!!! körülmény nem befolyásolja- azaz nincs külső beavatkozás. Mnb-s van( kormánycél érdekében). Az itthoni sorosozók tavaly még a 330 Ft-os árfolyamot is képzelgésnek, és riogatásnak mondták. Megyünk vissza Ázsiába úri véreim.
kokopelli
Az EU elhagyásával,a nyugaton dolgozó magyarok státusza is meg fog változni !? Talán a vízumnélküli utazgatás-
nak is viszlát!!? A multik úgy ahogy anno Görögországban az éj leple alatt elvonulnak!.Az "összeszerelő műhelyek szintúgy"! Lesz rájuk vevő a szomszéd országokban elég!...stb...stb...(;-))
kereső
@kokopelli: az első két mondatod végén ,mit keres a kérdőjel. Ez kijelentő mód!
namihami
Nem értem, hogy mi-itt-és most miért aggódunk?
Vezetőink és barátaik pénzének nagyrésze már évek óta Euroban és hasonló (szóval nem hazai forint) valutában és főleg odakinn van. Az ami még itthon látható (már ami látható) az a vagyonuk max. 3-5%-a. Ha bukják se halnak bele.
Hogy velünk mi lesz? Hát, kicsire nem adunk...ezt még ki kell nekik dolgozni.
KisGenyo2
@kereső: Én is csak azért tartom jóslatnak, mert nekik eddig nem nagyon jöttek be az ilyesmik (lehet linkelni az ellenpéldákat!!!). Mondhatnám b@lfaszoknak is őket, de az sértő lenne... ;-D
kereső
@KisGenyo2: Te ne a szemednek higgy, hanem a "drágámnak"!
kokopelli
@kereső: Talán azért,mert nem tudom,ill. NEM vagyok benne BIZTOS,hogy a jogok a kilépéssel megmaradnak,
vagy eltünnek !!
kereső
@kokopelli: Jelenlegi szabályok szerint -nem!
csak úgy....
eszük ágában sincs kilépni az EUból ! nem azért nyomattak milliárdokat a bandába,hogy egy esetleges kilépés után a miltiknak ne érje meg,hogy magyarországon gyártassanak,ha csak nem valami vám kedvezményre számítanak. a multik ugyan úgy leszarják,hogy ha a Ft 375,vagy akár még olcsóbb az euróhoz képest,mint a magyar kormány! valamikor a dzsentrik hazardíroztak úgy a közvagyonnal,mint most ezek. lásd, Mikszáth Kálmántól a rokonok...
Eladott Ország
Irigykedhettünk az un átkosban, de most ebben a nagyon jól teljesítő, Európa motorja országban még jobban irigykedhetünk a rothadó nyugatra. Mivel már Orbán is rájött, hogy soha nem érjük utol, amíg ő van hatalmon, ezért inkább kelet felé orientálódik, de hát már alig van ott is olyan ország, amelyik rosszabb körülmények között él mint mi.minket senki ne oktasson jogállamiságból, akinek nem volt Aranybullája 1222-ben, pláne ne olyan országok, amelyeknek a lelkén politikai foglyok is száradnak (Dánia, Spanyolország), a fideszt pedig fennállása óta mindig csak támadják, de ők sose adják fel, mert különben is ők a világon a szabadság utolsó bástyái. Spanyolország budapesti nagykövetének is megtetszett Szájer ámokfutása, de nem az Aranybullás mártírkodás, hanem a politikai foglyos bullshit miatt. Aki kétharmaddal nem képes egyik napról a másikra megerőszakolni ehhez a törvényeket, az csukja be a boltot, nem?!
kokopelli
@csak úgy...: a görögök már egyszer ráfizettek!Az un. "multik" könnyedén lépnek le,mivel az azzal járó
költségeiket a vállalat az otthoni adójából leírja,mint anno a görögöknél! Az autógyárak és hasonló nagy cé-
gekpl.,pedig választhatnak a jelentkező országok között! (van már gyakorlatuk benne)
csak úgy....
@Eladott Ország: az úgynevezett "átkosba" is bele lehetett rottyantani! ott is csak a "jó elvtárs" tudott létezni,persze az emlékek fényesítik az akkori szart! jámbor ember a magyar,ritkán lázad és akkor is csak immel-ámmal mert reggel korán köll kelni és dógozni menni...
Nessy
@csak úgy...: Sokuknál ez nem is változott! Hány "jó elvtárs" vezeti a CÖF-RÖF társulatot, hány umbuldált magának vagyont 1990 után.Sőt még a kormányzatban is remekül el vannak.
bencemacska
@KisGenyo2: Szerintem nagyot tévedsz te is. Az árfolyam ingadozás elsősorban kuszaszemnek tejel. Ő pedig úgy lefölözi, hogy másnak nem - így Sorosnak sem - jut.
csak úgy....
@Nessy: lenin él,lenin élt,lenin élni fog...,ezen nevelkedtek és ettöl lett 9 éven belül,mindböl dacsa tulajdonos . legalább a szintén lopós elödjeiket ne köpködnék körbe,mert azok is loptak semmi kétség és ezékért még fizetést is kaptak...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 07:12
Tipikus román cigány mentalitás.
te ebben othon vagy,bazsevás. román.
Nessy
@csak úgy...: Hol van már az áldott emlékű nokiás doboz! Azóta nagyot fejlődött pártunk és kormányunk! Már le is hagytuk a nyugati államokat a "törvényesített" korrupcióban.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:24
Akkor te nem fizetsz semmit,mert a hivatásos trollkodás nem munka.
Sima seggnyalás a gazdád farán,Vagy a fene sem tudja hol van a seggluknak nevezett,szar kifolyója.
kokopelli
@görbetükör: ..az a hiba a Fidesz ökörségében,hogy az EU nem küld ill. soha nem küldhetett un."multit". (;-))
Nessy
@kokopelli: Mikor zavarja őket, ha ostobaságot mondanak? A híveik ájult áhítattal hallgatják, bár a felét sem értik! De az is a cél!
Lepényleső
Az ország sohasem fog kilépni,ám ezek miatt el fogják tanácsolni? Aztán mint Észak -Koreában ,- fogunk élni?
Sokáig persze nem,ahogy ott sem élhetnek,- kik az ülepnyalás lehetőségével nem élnek?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 15:59
Téged már a disznóólba sem engednek be,mert elbutítod a disznókat.
Akar veled a halál társalogni,csak akkora ostobaságokat hordasz össze amire
muszáj reflektálni.
nezelodo
@Shikari: Nézd meg, hova lett az állami vagyon! A first lady mennyit birtokol? És az a három állami gazdaság, de lehet, hogy több, nem is számít amit a libsi bolsi osztogatás, fosztogatáskor A Lölö nevére szerzett meg Orbán? Vagy a leánykori nevén a Gagarin hőerőmű 40 milliárd tartalék összeggel hogyan lett a felcsutkai zsenié, és a veszteség ellenére hogyan vettek kii 11 milliárd osztalékot a "Mészárosék" tavaly? Most meg majd a leállítási kötelezettséggel és a kiürített kasszával megveszi azt állam, (az adófizető), és te boldogan tapsolsz hozzá, mert annyi eszed sincs mint a lalának, te is fizeted minden nap amikor betérsz az elátkozott multihoz nyálat csorgatni. Az egész történetben valóban a libsi bolsi tolvaj az igaz, a vezéred. Ja, hogy most már nem az, hanem hazafi! Majdnem elfelejtettem.
kereső
@nezelodo: Valamire nem jól emlékszel. Nem libsi bolsi osztogatáskor,fosztogatáskor kerültek az állami gazdaságok lölö nevére. Első körben!- 2002-ben az orbán kormány ,már csak!ügyvezető kormányként ( választások után voltunk) privatizált 12 állami gazdaságot ( nem tehette volna meg- ebbe bukott bele aztán Keller L.), a vásárlók személye akkor titkos volt. De kiderült-később, és jutott belőle 1-2 némely szocikhoz köthető vagyonoshoz IS.( leisztinger). A többi csányi, simics, nyerges ...fidesses. Na ami leisztingeré volt, meg simicsé.meg nyergesé az kötött ki végül is lölőnél/orbánnál. Igy lett mészáros orbán Magyarország legnagyobb földesura 38.000 Ha földdel.
nezelodo
@kereső: Jól emlékszem én, csak azt akartam örüljön az ajándéknak a Tibi, játszadozzon el vele, mint porban a p...vel, úgyis agyára ment a libsi-bolsizás.
Egyébként már akkor ment a 12 ÁG komcsikhoz kerülése, dakota nóta, és lám előkerült néhány a Simlicska és Orbán érdekköréből. Vajon hol bujkált pl. a Csákvári Ág meg a Herceghalmi, amíg napfényre nem került? Jó, most már összecsapták a volt Silicska birtokkal. Kíváncsi leszek, kecskefarm mikor lesz a Lölöé? Mert lehajolnak ezek minden kecskebogyóért is.
kokopelli
@kereső: Az európai országok positív/negatív mérlegének tabellájából kiderül,hogy a magyar mérleg negatív
3,9 milliárd €-ja nagyrészben kiknek a zsebébe vándorolhatott!?
Megmutattam anno a Lölő, pusztában "létesített" ki-és bevezető utak nélküli körforgalmát a haveroknak,amin el-
dobták magukat!)...épült még pár tucat azóta is?
36
@Nessy: Szerintem 2022-ben könnyen az a politikai helyzet alakul ki, mint a spanyoloknál, hollandoknál, németeknél. Egyik párt sem tud 2/3-os többséget szerezni. Széttöredezett lesz a paletta. Sajnos. Na, abba tuti tönkremenne az ország. A politikai viaskodás mögött, ismét visszajönne a 90-es évek vadkapitalizmusa.:( Nem tudom az ellenzéki összefogás, valóban egy párt szövetségben nyerő lesz-e, marad-e addigra és a fidesz-kdnp meg tudja-e fogni a fiatal választókat. Az Y és akár már a Z generáció döntő jelentőségű lesz, de mellettük a nyugdíjasok is egyre növekvő számban vannak jelen. Van feladat és annak alapja, a felfogásbeli különbségek, az életszemlélet nagy különbözősége.
Nessy
@36: Ismerve pártunk és kormányunk "tisztességét" , majd már 10% is elég lesz a 2/3-hoz! Hiszen egy új, az érdekeiket szolgáló törvény megalkotása, megszavazása max. 3 nap! A hívek meg mindent megszavaznak, hiszen sokszor azt sem tudják mire mondanak igent!
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 06:09
Tényleg elszaporodtak a férgek.Itt vagy te például.
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 10:28
Ezzel a gondolatoddal az a probléma,hogy a ner csókosok nem fejlesztenek,hanem egyből kiveszik a nyereséget.Lásd a pénztáros féle mátrai erőművet,ahol a meglévő tartalék alapból fizettek maguknak több mint 10 milliárdos osztalékot.Olvasd el(bár tudom nem teszed)érdekes.
g7.hu/vallalat/20191127/ha-megveszi-az-allam-a-matrai-eromuvet-nagy-esellyel-evi-sokmilliardos-veszteseg-hullik-a-nyakaba/
Nessy
@kissé felnőttem: nem lehetne ő az első számú asztronauta jelölt? :-))
kissé felnőttem
@Nessy: nem oka hogy az kvássan késő lenne ám meg 10 milliárdokért még képezzék is? inkább ne, petike megteszi majd
Nessy
@kissé felnőttem: csak gondoltam, hogy a Galaxis védőjének a világűrben a helye! :-))) Viheti Petikét is!
nezelodo
@Shikari: Pontosan ebből látszik miért váltottunk rendszert, és miért lett a fiatal demokratából egy elvtelen despota. A nagybirtokok strómanokon keresztüli megszerzését pedig már nem is titkolják Te is valahogy megfeledkeztél a 300 ha-os birtokvásárlási határról. Nagyon gyenge lehettél matekból ha, ha a 3600 ha kevesebb nálad mint a 300.
nezelodo
@Shikari: Mellébeszélsz, pontosan tudod hogy ez a privatizáció a saját törvényeik lábbak tiprásával egy család gátlástalan lopásáról szól, és a holdudvar megvásárlásáról. Egy országot néznek hülyének, de lassan dereng. Kizárólag a vidék szavazói nem látják mi folyik, azt sem tudják kinek a cégénél dolgoznak. A szocializmust pedig kár emlegetni, mert azok a káderek nagyon gyenge előmenetelű ipari tanulók voltak a maffiaképzőből kikerült mostani keresztény vezetőinkhez képest. Hogy megvilágítsam, képzeld pl. a keresztény Kövért amint együtt járna misére (!) a Brusznyai hozzátartozóival... A vezér meg az Erdogánnal és a türk tanáccsal védi a kereszténységet, és a muszlim iskolában képezteti majd hozzá a kádereit.
kereső
@Shikari: Nem is tudtam, hogy Antall, Boross, Torgyán...Lezsák, Széles G., Csányi, Demján szoclibek voltak.Ugyanis ők voltak a privatizáció levezénylői/haszonélvezői. Apropó- tudsz valamit Széles G. iráni Ikarusz projektjéről- amihez 4 milliárd állami támogatást vett fel???
Jozefina
Magyarország helyzetét, kilépési lehetőségét a putyin-erdogan-tromp hármas a háttérből már elég látványosan támogatja, mert nekik érdekük az EU gyengítése, adott esetben a teljes megsemmisítése!!!?? KIlépni valószínűleg nem Magyarország akar, hanem orbán és a klikkje!!! Remélhetőleg ez nem fog sikerülni, hiszen a kilépésről is népszavazni kellene!!!?? A következő választás (ha a magyrok észnél vannak) akkor elsöpörhetné a fidesz-kdnp diktatúrát és nyugodt, normális életet teremtene ismét e hazában!!!
verőce21
375? Nem lehetetlen!
De ha az eurót bevezetnénk, attól tartok még rosszabb árfolyamon számítanák át.
Sámannus
Az infláció meg egy százalék körüli...
Mondjuk a cigány is a maga lovát dicséri a mi paripánkat meg Eltolcsi.
nezelodo
@kereső: Azért beláthatod, 1998-2002 között a fidesz sem akart lemaradni a kótyavetyéről. Kiabálták is hogy ellopták a szocik a 12 állami gazdaságot. Mit ad Isten, most hogy előkerültek, kiderült, hogy megosztoztak a fijjuk szépen rajta, úgy mint a Postabank 160 milliárdján. Nem azért ebédelt együtt a Viktor családostul a Princz-cel hetente, 97-98 között, hogy közgazdaságtant tanuljon tőle. Közben meg kampányoltak az üzletek és vállalkozások magyar neveiért! Ma hány cégének a nevét tudná helyesen kiejteni Orbán főstrómanja? Amelyiket ki tudja mondani, na az az övé...
kereső
@Shikari: Na a régi állampártban hiába is kerestél "libsiket"-. a mostaniban viszont ott vannak a régen volt "vad liberálisok"- orbánnál ,kövérnél vadabb liberálisokat nem is igen lehetett látni a 90-es évek elején.
kokopelli
@Jozefina: ...és az a pech-jük,hogy az €/HUF viszonyát mindig a piac,és soha sem a politikusok árazzák be!
Egyetlen eszköz a jó gazdaság megvalósítása! Az meg a csókosoknak teljesen min1,az "eccer élünk,eccer élünk"
motto szerint!
fahrenheit451
Azt tudtad, hogy nem az a rossz, amikor tényleg rossz?
Mmikor jó lesz (amikor a sok gyökér politikus azt hiszi, hogy most már jó lesz), nos...akkor lesz igazán rossz, akkor üt be igazán a szar!
Ezt tudtad, keresztény?

Amikor rossz, akkor jó.
Amikor jó, akkor rossz.
Ez egy anomália.

Világok pusztítójaként mit is írhatnék még a megmentésedért... a megmentésedről...
(bakker ez most tényleg nem vicc!)
fahrenheit451
Iosephus Flavius

www.youtube.com/watch?v=4SsBtyd2Nsw

(igen, ez egy elbocsátó szépüzenet - elég volt belőlem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.