Az egy ember által vehető szuperállampapír maximálása és a MÁP+ kamatának csökkentése – ez a két legfontosabb javaslata az IMF frissen megjelent IV. cikk szerinti országjelentésének a MÁP+-ra vonatkozólag. Az intézmény szerint a  szuperállampapírral kapcsolatos célok nemesek, de lehet, hogy ezek a célok nem szolgálják a teljes megtakarítási piac érdekét, mint ahogy az is lehet, hogy inkább a gazdagabb magyarok profitálnak belőle. Ők úgy látják, 3%-os kamat mellett is ugyanúgy fogyna a MÁP+.

(Forrás: portfolio.hu, RonaGyuri által)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A javaslat akár nevezhető döbbenetesnek is,

persze kis túlzással, de nem azért amiért a firkász annak nevezi

A mapi.hu „Döbbenetes javaslattal álltak elő: korlátoznák a szuperállampapír-vásárlást” című cikke foglalkozik az IMF frissen megjelent IV. cikk szerinti országjelentésének a MÁP+-ra vonatkozó javaslataival. Pontosabban kettővel: „Az egy ember által vehető szuperállampapír maximálása és a MÁP+ kamatának csökkentése”.
Nos magában a javaslatban nincs semmi döbbenetes, ahogy ők is írják egy szűk réteg érdekeit szolgálja, nem mondták ki, de valójában az állami korrupció szerves része.
A döbbenetes, ha már ragaszkodunk hozzá, az az lehetne, hogy – ösmervén és tapasztalván (személyesen is) az orbáni unortodox pénzügypolitikát - céloknak nevezték, ráadásul nemes céloknak azt paraszt-vakítást, amit lenyomtak a szuperállampapírral kapcsolatos reklámdumájukban! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.